Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионПерникЛегендата на Марек Велизар Димитров пое Миньор Перник

Легендата на Марек Велизар Димитров пое Миньор Перник

Велизар Димитров е новият изпълнителен директор на Миньор Перник, съобщиха от клуба. Бившият национал се завръща в родния си клуб след 21 години.

Димитров е знакова фигура и за друг отбор в Югозапада. Перничанинът играеше в едни от най-силните години на Марек Дупница. Той постъпва в дупнишкия тим през 2001 г., когато се води борбата за промоция в елита. На стадион „Бончук“ талантът му блесва с пълна сила. До края на сезона вкарва 4 гола в 8 мача, а Марек влиза в „А“ група. През 2001/02 се утвърждава като един от най-добрите футболисти в България. Изиграва 35 мача за дупничани в елита, в които бележи 14 гола.

В пернишкия Миньор 41-годишният Димитров заменя на поста подалия оставка – Славчо Павлов. На 8 януари той беше представен пред отбора и изгледа тренировката, която се проведе на изкуствения терен в кв. „Димова махала“.

В кариерата си освен фланелката на Миньор новият шеф на чуковете е носил екипите на Локомотив София, Литекс, Марек, ЦСКА и украинския Металург Донецк. Велизар Димитров дълги години беше и част от националния отбор. Той игра и в последното участие на националите на голям форум – Евро 2004 в Португалия.

След края на кариерата си той беше анализатор за две от големите национални телевизии.

В Миньор перничанинът ще работи с бившите си съотборници Тони Евтимов, Христо Янев, Емил Варадинов и Владимир Манчев. Самият Манчев дойде в Перник преди три дни.

Снимка: minyor-pernik.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular