Sunday, May 5, 2024
HomeАктуално от днесЛек автомобил падна от мост на АМ „Струма“, трима са в болница

Лек автомобил падна от мост на АМ „Струма“, трима са в болница

Трима души са в болница, след като лек автомобил падна от мост на автомагистрала “Струма”. Инцидентът е станал на първия мост след отбивката за село Мало Бучино в посока Перник. Сигналът за инцидента е подаден в 8,32 часа в неделя.

На място са били изпратени три линейки. 20-годишен мъж, който се е возил в колата, е със счупени ребра, контузия на главата, разкъсване и кръвоизлив в коремната кухина. Той е закаран в болница “Пирогов”, както и негов връстник, който е с травматичен шок. И двамата са в тежко състояние.

 

23-годишната жена, която е карала колата, е с травма на гръдния кош и главата. Тя е откарана в болница “Св. Анна” в София.

Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики предполага, че инцидентът е вследствие на аквапланинг. “В момента е много опасно в този участък поради огромната количество вада, поради непочистени отводнителни съоръжения! ОСП-то (мантинелата) не е сработила, защото е много стара и неподходяща за този вид съоръжение! Карайте внимателно!”, написа експертът във Facebook.

Снимки – Диана Русинова

RELATED ARTICLES

Most Popular