Friday, May 3, 2024
HomeРегионСамоковЛинейка за 120 000 лв. дариха на болницата в Самоков

Линейка за 120 000 лв. дариха на болницата в Самоков

Новата придобивка тържествено бе осветена от архиерейския наместник отец Михаил Колев, отец Георги Николов и отец Любомир Мишков

Инж. Петър Георгиев дари линейка на стойност 120 хиляди лева на МБАЛ-Самоков. Линейката е на фирмата Ford, която е един от основните доставчици на автомобили, които се трансформират за неотложна медицинска помощ. Оборудвана е с най-висок клас апаратура, включваща кислородна инсталация, дефибрилатор с ЕКГ, инфузионна помпа, респиратор, аспиратор – стационарен и мобилен, и др.
Инж. Георгиев връчи ключовете на новата линейка на управителя на лечебното заведение д-р Красимира Ковачка, която изрази както личната си благодарност, така и от името на болницата. Тя направи подарък на дарителя, който през тази година чества своя 70-годишен юбилей.
На събитието присъстваха кметът на община Самоков Владимир Георгиев, зам.-кметът Кленова, председателят на Общинския съвет Мая Христева, общински съветници, лекари и медицински специалисти от болницата.
Новата придобивка тържествено бе осветена от архиерейския наместник отец Михаил Колев, отец Георги Николов и отец Любомир Мишков. „Хубаво е, че има хора, които допринасят за преуспяването на Самоков. Времената са трудни, изпитанията са големи, точно в тези условия проличава истинският дух – дух на състрадателност и на грижа за ближния и за обществото“ – заяви в своето приветствено слово отец Михаил Колев с пожеланието по-малко да се използва новата придобивка, но да е на разположение, когато това е необходимо.
Модерната линейка предоставя условия за качествена спешна медицинска помощ на пациентите от общината.

RELATED ARTICLES

Most Popular