Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионЛитийно шествие в Сапарева баня за бликнала след 10 г. светена вода

Литийно шествие в Сапарева баня за бликнала след 10 г. светена вода

Литийно шествие ще се проведе в Сапарева баня утре, 6 юни. Денят е Шестата неделя след Пасха – на слепия. Това съобщиха от църковното настоятелство на храм “Св 40 Мъченици”. Жители и гости на община Сапарева баня са поканени да се присъединят към литийното шествие, което ще премине от централния храм до местността Светената вода.
“Ще бъде извършен водосвет и благодарствен молебен, затова че Бог благослови отново на това свято място отново да бликне водата след 10 години”, заявиха от настоятелството. При лоши метеорологични условия молебенът и водосветът ще бъдат извършени в църквата.
Шеста неделя след Пасха – на слепия, е един от важните дни за християнския свят. Като минавал веднъж край храма, Иисус съзрял един човек сляп по рождение.Когато апостолите Го попитали,по чия вина се е родил сляп, Спасителят не им отговорил, а излекувал слепородения, като го изпратил да се умие в къпалнятя Силоам.
След като се умил, слепецът наистина прогледнал и започнал да слави Бога и да Му благодари. Христос и по този начин доказал, че е светлина на света.
RELATED ARTICLES

Most Popular