Saturday, May 11, 2024
HomeРегионДупницаЛокдаун или двоен аршин?

Локдаун или двоен аршин?

Локдаун или двоен аршин в прилагането на противоепидемичните мерки имаме в Дупница? Това попита читател на вестника, който ни изпрати снимки от магазините, работещи в новооткрития търговски парк в града. „В събота със съпругата ми посетихме новия търговски център и останахме учудени от това, което се случва вътре. Не видяхме някакви видими противоепидемични мерки, няма пропускателен режим, няма дистанция между хората, дори никой не следи за носенето на маски. Когато дойде време да си платим, се наредихме на достойно дълга опашка и чакахме ред един до друг с всички останали”, пише в краткото писмо до редакцията, съпроводено със снимков материал.

Друга снимка от откриването на хранителния магазин буквално взриви социалните мрежи през изтеклата седмица. На нея ясно се вижда как десетки хора се блъскат за почерпка, поставена на иначе празнична маса. Очевидно мениджърският състав на чуждестранната верига по никакъв начин не е предвидил и съобразил възможността от струпване на толкова много хора.

Снимката предизвика истинска лавина от гневни коментари, свързани с неспазването на противоепидемичните мерки в момент, в който държавата се затваря, а Кюстендилска област заема едно от челните места по заболели от Ковид-19. Най-често задаваните въпроси бяха къде са контролните органи, къде е РЗИ и защо се допускат подобни нередности в пика на заразата в Дупница.

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Това не е пика на заразата, а началото !

Comments are closed.

Most Popular