Thursday, May 2, 2024
HomeРегионЛятна академия събира децата на Рила през юни и юли

Лятна академия събира децата на Рила през юни и юли

Общината осигурява закуска и обяд на участниците в проекта „Инвестиции за бъдещето“

Юлияна КОЛЧАКОВА
Поредната лятна академия подготвят за децата местната община, училището и детската градина в град Рила.
„По традиция от 2012 г. до настоящия момент община Рила организира „Лятна академия за деца и ученици“ през лятната ваканция на съответната учебна година.
Тази година тя ще бъде през месеците юни и юли и ще съчетава дейностите на лятно училище, организирано от ОУ „Аверкий Попстоянов“, неделно училище и дейностите по проект „Инвестиции за бъдещето“ на община Рила.
Програмата е направена така, че да ангажира свободното от училище време на децата и учениците по приятен, полезен и надграждащ начин, и е разработена от община Рила, съвместно с директорите на образователните институции ОУ „Аверкий Попстоянов“, ОДГ „Д-р Тодора Миладинова“, както и въз основа на примерен план за катехизически теми, представен от иконом Стефан Костов – председател на Църковното настоятелство при храм „Св. Николай Мирликийски чудотворец“, гр. Рила”, съобщи Мариана Костова – завеждащ „Връзки с обществеността” в общината.
Кампанията е с акцент опознаване богатата история, природата на Рила и района, запознаване с традициите и бита на населението, приобщаване на децата към вечните и непреходни християнски и национални ценности и възпитание в християнство от ранна детска възраст чрез религиозно-нравствено образование.
Летните занимания помагат на децата не само да поддържат знанията и уменията си, но също да откриват нови интереси, да бъдат по-мотивирани, да развиват своето любопитство и желание за работа по по-неформален начин, посочват организаторите.
„Интересът, който проявяват децата и родителите, е голям. Всяка година „академията“ се посещава от около 30 деца на възраст от 7 до 9 години, на които община Рила подсигурява транспорта, а децата, които ще вземат участие в дейностите по проекта „Инвестиции за бъдещето“ на община Рила, ще бъдат със закуска и обяд”, допълни Мариана Костова.

RELATED ARTICLES

Most Popular