Sunday, May 5, 2024
HomeСпортМадлен Бурназка и Елизабет Шопова втори в отборното на ДП по художествена...

Мадлен Бурназка и Елизабет Шопова втори в отборното на ДП по художествена гимнастика при жени “Б” категория

При ДСВ сребро и за Мартина Тасева и Цветомира Тодорова, ансамбълът се нареди седми в Елит категория

 

Столичната зала “София” беше подвластна на красотата и изяществото през последните седмици, където се проведоха всички държавни първенства по художествена гимнастика във всички възрасти и категории. Сред участващите отбори бе и този на “Велбъжд” (Кюстендил), който се представи на ниво и спечели куп отличия. Освен триумфа на Даяна Димитрова при девойки старша възраст в “А” кат., за който съобщихме, отлично се представиха състезателките при жени и ДСВ в “Б” кат., както и ансамблите в Елит категория.

При жени “Б” кат. Мадлен Бурназка и Елизабет Шопова станаха втори отборно. Мадлен завоюва златен медал на лента, сребърен в многобоя и бронз на бухалки. Елизабет е трета в многобоя и на лента и четвърта на бухалки. Двете грации се пребориха в конкуренция с 40 състезателки.

Още по-голяма бе конкуренцията при девойки старша възраст. 43 отбора си оспорваха призовите места, като второто място бе за “Велбъжд” в лицето на Мартина Тасева и Цветомира Тодорова. Двете грации в индивидуалното в конкуренция на още 100 състезателки успяха да се преборят успешно, като Мартина стана четвърта в многобоя и на лента и пета на въже. Цветомира се нареди девета в многобоя и шеста на лента. Треньорките на момичетата Габи Бурназка, Валя Машова и Елена Близнакова изразиха задоволство от представянето на четирите си възпитанички.

В надпреварата при ансамблите в Елит категория кюстендилският тим при жените и девойки младша възраст се нареди на 13-о място. При девойки старша възраст ансамбълът зае 7-о място за съчетанието си на 5 топки.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular