Saturday, May 11, 2024
HomeАктуално от днесМайката, убила двете си деца в Сандански, припадна в съдебната зала в...

Майката, убила двете си деца в Сандански, припадна в съдебната зала в Благоевград

Започна разпоредителното дело срещу обвинената в убийството на двете си непълнолетни деца в град Сандански. Заседанието стартира в 9.30 часа както бе обявено. Съдии са Атанас Маскръчки и Петър Пандев.
Малко след 9.30 ч. заседанието бе прекъснато, тъй като на обвиняемата и прилоша.
Съдиите и съдебните заседатели дадоха почивка, предаде БНР. На място в съда пристигна екип на Спешна помощ.  В рамките на 10 минути делото бе възстановено. Пред съдиите д-р  Владимир Рабаджийски от Спешен център – Благоевград заяви, че състоянието на обвиняемата е задоволително, тя е контактна и ориентирана, но е под въздействие на успокоителни средства. Лекарят каза, че делото може да продължи.
Съдийският състав изслуша държавното обвинение, което настоява мярката “задържане под стража” да остане в сила и подкрепя молбата на Георги Трайков (бащата на двете деца) да се яви като “частен обвинител”. Той настоява за граждански иск, за обезщетение в размер на 350 000 лева за всяко едно от децата му ведно със законната лихва.
Защитата на обвиняемата настоя делото да се гледа при закрити врати, както и да  бъдат изслушани девет свидетели, които са имали информация за упражнено домашно насилие върху обвиняемата.
Трагедията се разигра в Сандански в дома на Кристина Дунчева и нейното семейство.
Делото е насрочено за 11 март 2022 г. и ще се гледа при закрити врати. На него ще се явят и вещи лица.
RELATED ARTICLES

Most Popular