Friday, May 3, 2024
HomeРегионБобов долМайка и 5-годишната й дъщеря от Бобов дол бедстват

Майка и 5-годишната й дъщеря от Бобов дол бедстват

  • Диана Асенова изоставила детето си в общината, местният парламент й отпусна 200 лв.

  •  Съветниците спряха временно еднократните помощи, ще отпускат пари само на онкоболни

5-годишно момиченце от Бобов е било оставено от майка си в общинската администрация на миньорския град. Диана Асенова и малката Мария бедстват. Детенцето е с оскъдни дрешки, а предните дни е било и без бельо. Това съобщиха на сесията на Общинския съвет в Бобов дол служителки в Дирекция „Социално подпомагане”, които молиха местния парламент да отпусне средства на майката Диана Асенова, за да не изостави детето и то да не бъде отнето от нея.

Шефката на „Социално подпомагане” Весела Кръстева и нейна подчинена поискаха 200 лв. „Детето е с оскъдно облекло, вчера дори беше без бельо. Спряло е да ходи на детска градина. Ние ще помогнем със средства, каквито позволява законът, но те няма да стигнат. Майката има да плаща 280 лв. за ток. Поне 200 лв. са необходими, за да се направят изследвания на детето и отново да тръгне на детска градина”, казаха служителките. Те помолиха също от общината да осигурят работа на майката.

От общинската управа поеха ангажимент да подадат ръка на Диана, въпреки че и досега са й помагали. „Ние бяхме осигурили работа на майката по програма, но тя сама се отказа. Тя почти всеки ден идва при мен и аз й давам лични средства”, отбеляза кметът Елза Величкова.

„Майката не е освидетелствана от ТЕЛК, но видимо има проблем. Страх я е да не й вземат детето”, допълниха от „Социални грижи”.

Общинските съветници отпуснаха 200 лв. на Диана Асенова, а от местната управа поеха ангажимент да й намерят работа.

С други решения местният парламент отпусна помощи на нуждаещи се от скъпоструващо лечение жители на общината. Няколко души не бяха одобрени за подпомагане, тъй като не отговарят на определените преди няколко години критерии. Взето бе и решение за временно спиране на еднократните помощи, с изключение на тези за онкоболните. Предложението направи общинският съветник Красимир Чаврагански. „Кое налага да спираме помощите, след като в бюджета на общината за тази година залагаме 50 хил. лв. за тях”, попита Росица Борисова. Предложението не бе мотивирано, но при вота бе подкрепено.

 

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Напълно съм съгласен с г-н Василев! А това Величкова да дава лични средства, да го видя, няма да го повярвам!

Comments are closed.

Most Popular