Friday, May 3, 2024
HomeРегионСамоковМайсторът паваджия Йордан Донев издъхна в леглото си в Гуцал, хората: Живееше...

Майсторът паваджия Йордан Донев издъхна в леглото си в Гуцал, хората: Живееше в мизерия, защо институциите не си мръднаха пръста да му помогнат?

Ходих да го видя преди седмица, заяви кметът на самоковското село Иван Борисов

 

Смъртта на 82-годишен мъж разтърси самоковското село Гуцал. Йордан Донев е бил открит мъртъв в дома му.

По думи на местни хора възрастният мъж изкарал последните две-три зими много трудно, нямал дърва. „Защо представителите на властта в Гуцал не уведомиха социалните служби, за да го приберат в дом и да му се помогне? Още преди десетина дена видяхме, че Йордан е зле. Купи си вафли от магазина и едва се прибра“, разказват покрусени хора в селото. Преди години Йордан бил заможен човек, работил в чужбина, бил уважаван строител, майстор паваджия. От десетина години живеел в Гуцал, след като жена му починала, той се прибрал на село от София. Имал три деца. Едната дъщеря, която живеела в София, често го навестявала и му помагала. Другата била в Англия, синът му живеел в София.

Потърсихме за официална информация кмета на селото Иван Борисов. Той каза пред в. “Вяра“, че местен жител е подал сигнал в полицията, че Донев не е забелязван от дни из селото и е нужно да бъде обявен за издирване. От полицията се обадили на Борисов, който им казал, че го бил видял преди седем дена. Гуцалци ходили при Донев, но в последно време бил неконтактен, не искал да си говори с тях, като отивали да го навестят в дома му.

Вчера полицията го е намерила мъртъв в леглото му и не се знае точно кога е настъпила смъртта.

„Това администриране – полиция – Долна баня, пожарна – Костенец, община – в Самоков, много тормози селото, но години наред никой не взима мерки. Ето и в този случай – полицията дойде от Долна баня“, споделиха още местните хора.

RELATED ARTICLES

Most Popular