Saturday, May 11, 2024
HomeСпортМалеш попиля с 5:1 Локомотив(Дамяница)

Малеш попиля с 5:1 Локомотив(Дамяница)

Четирима 16-годишни с отлично представяне в Микрево

В мач от 25 кръг за първенството на АОГ Струма на отлично подготвения терен на стадиона в Микрево се срещнаха местниятМалеш и Локомотив (Дамяница). Истинска канонада от голове видяха над 300 зрители, дошли да наблюдават този двубой, оставайки доволни от видяното на терена от страна на футболистите на домакините. С изключение на 6-та минута, когато при неразбирателство в защитата на Малеш гостите успяха да отбележат гол, през останалото време на терена отборът на домакините бе този, който диктуваше нещата.

В 27-ма минута 16-годишният Иван Лазаров обра овациите на публиката. Тогава при образцова атака, подета от Костадин Апостолов след рейд по десния фланг, последва пас пред наказателното поле на гостите и младият талант Иван Лазаров опъна мрежата зад противниковия страж за 1:1. В 36-та минута след самостоятелен рейд по левия фланг Ризо Аспарухов навърза защитата на гостите, нахлу в наказателното им поле и бе спънат. Бе отсъдена дузпа,която Костадин Апостолов превърна в гол за 2:1. Натискът на футболистите на домакините до края на първото полувреме бе тотален, но неточният мерник беше причина да няма нови голове във вратата на гостите.

Още след първия съдийски сигнал на втората част на двубоя футболистите на Малеш се спуснаха да бележат нови голове. В 51-ва минута главният съдия отсъди фаул в полза на домакините. От 25 метра Иван Лазаров с топовен изстрел извиси топката над изградената от Локомотивстена и кълбото влетя в сглобката зад вратаря им за 3:1. В 64-та минута след поредна атака на домакините последва центриране на Ризо Аспарухов отляво и Костадин Апостолов принуди вратаря на гостите за четвърти път да вади топката от мрежата си за 4:1. В 83-та минута в стил Меси младият Костадин Георгиев тръгна от дълбочина фронтално срещу вратата на гостите, преодоля изпречилите му се защитници и сам срещу вратаря на гостите изпрати топката в далечния ъгъл за 5:1.

За отбелязване е, че в този мач в отбора на домакините играха 16-годишните Иван Лазаров, Костадин Георгиев, Христо Христов и Иван Гълъбов, които оставиха отлични впечатления по време на играта си на терена.

Следващият мач на отбора на Малеш ще бъде в град Кресна и при победа над Перун ще се класират в тройката на групата.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular