Thursday, May 2, 2024
HomeОживлениеМалки и големи творци озариха Перник с усмивки

Малки и големи творци озариха Перник с усмивки

В творчески работилници по повод 1 юни се включиха социални институции от Перник – Дневният център за пълнолетни лица с увреждания, Защитеното жилище и магазинчето „Направено с любов“. Край езерото в градския парк малки и големи твориха заедно. Получиха се уникални предмети – красиво оформени и оцветени керамични фигурки, кашпи с пролетни цветя, различни декорации от текстил. Прелестни творения, създадени от потребители и приятели на трите институции, можеха да се закупят на празничния базар по повод Деня на детето, който е традиция в град Перник.

Сред най-харесваните и търсени артикули бяха тези, изработени с огромно вдъхновение и майсторство в ДЦПЛУ – от керамични бухалчета до фигури на морски кончета, рози, макове, синчец, сътворени от разноцветни платове и парчета филц.

С много събития бе изпълнен 1 юни в миньорския град.

През целия празничен ден малките перничани имаха възможността да преживеят едно вълнуващо приключение с Клуб “Малки откриватели”, организиран от National GeographicKids и Община Перник.

Шатрите на вълшебното градче бяха разпънати пред Двореца на културата, а в тях за младите откриватели бяха подготвени тематични ателиета. Атракционен влак на БДЖ пристигна на централна ЖП гара, като бе посрещнат от десетки перничани. През целия ден имаше концерти, спектакли и шоу програми. Градът стана и домакин на Международния младежки театрален фестивал „Жреци на Арлекин“.

RELATED ARTICLES

Most Popular