Friday, May 3, 2024
HomeРегионКюстендилМалчугани отбелязаха Деня на рока в Кюстендил

Малчугани отбелязаха Деня на рока в Кюстендил

Камен ЯНЕВ

С грейнали усмивки и много артистичност, деца се забавляваха на празник в ДГ  “Слънце” в Кюстендил. Събитието бе по повод Световния ден на рок музиката – 13 април. Малчуганите поднесоха концерт от песни и танци и рязко вдигнаха празничното настроение.

“Въоръжени” с китари, барабани и йоники, те се превъплътиха в ролята на рок звезди от ранга на Брус Спрингстийн и Бон Джоуви. За повече автентичност не липсваха и атрибутите, типични за стиловете хард и глам рок – ленти за коси и слънчеви очила, бляскави пайети и шармантни перуки.

Музиката е един от най-успешните методи за обучение в детските градини. Освен, че развива музикалните способности, чрез нея най-лесно се приобщава отделната личност към екипа, категорични са възпитателите.

На 13 април 1954 г. Бил Хейли записва песента Rock Around the Clock. От тази дата започва нова световна ера в музиката, която се превръща в култура, философия и начин на живот на цели поколения. Световният ден на рока се отбелязва с различни инициативи в редица държави.

ВИДЕО – ТУК

RELATED ARTICLES

Most Popular