Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупница„Марек“ без половин отбор срещу „Янтра“, дупничани пътуват за Трявна в деня...

„Марек“ без половин отбор срещу „Янтра“, дупничани пътуват за Трявна в деня на мача

Цветан Видински: Ще трябва да изминем 300 километра в жегата, защото нямаме средства за лагер

Президентът на клуба съзря по-различно отношение от съдиите спрямо марекчани

В „Марек“ се надяват на позитивен резултат от гостуването си на „Янтра“ (Габрово) в междинния кръг на Втора професионална лига. Дупничани са измъчвани от много кадрови проблеми, като близо половин отбор е аут от групата поради различни контузии. Освен трайно контузените Митко Илиев и Джордж Николов, от групата отпада още Даниел Васев, който се възстановява след операция от херния. Появилият се в игра на почивката срещу „Септември“ (София) Росен Йорданов е с подут глезен и също почти сигурно няма да пътува за срещата с „Янтра“. Другите сигурни отсъстващи са Симеон Димитров, който е с вирус, както и лекуващият травма в коляното Димитър Чечев.

Най-големият проблем пред треньорския щаб е свързан със сърцето на отбраната. Двамата титулярни централни защитници Георги Илиев и Тони Стоичков най-вероятно няма да могат да вземат участие в предстоящия мач. Те ще минат прегледи в последния момент и едва тогава ще се решава дали ще бъдат включени в групата.
„Горе-долу играхме прилично в първите два кръга. Можеше да вземем поне още една точка, но за съжаление не успяхме. Прекалено лесно ни дават картоните. Това ме навежда на мисълта, че има нещо като леко отношение спрямо нашия отбор. Може би защото не сме някакъв фактор в групата. Сега ни предстои тежко гостуване в Трявна, където знаете, че „Янтра“ играе своите домакински мачове. Знаем какво играят те, разучили сме ги, но по време на мача ще видим какво ще се случи“, коментира пред „Вяра“ президентът Цветан Видински.

Силният човек на стадион „Бончук“ подчерта колко трудно се справя клубът с ограничените си финансови възможности.

„Нямаме финансиране и затова ще пътуваме в деня на мача. От Дупница до Трявна са точно 300 километра и ще пътуваме 4 часа и половина в жегата, но нямаме друг избор. Едно такова гостуване ни излиза около 2500 лева, ако сме на лагер и спим в някой хотел, а ние гледаме да ограничим харчовете максимално“, допълни Видински.
След драматично постигнатия успех с 2:1 над „Септември“ (София) дупничани се намират на 9-о място в таблицата с 3 точки и голова разлика 3:3.

Тимът от Габрово пък записа тежко поражение с 2:5 при гостуването си на „Септември“ (Симитли) и е закотвен на последното място без нито една спечелена точка и съотношение между вкарани и допуснати попадения 2:7.

Двубоят е в сряда от 18 часа на стадиона в Трявна, където „Янтра“ отдавна приема съперниците си, тъй като спортното съоръжение в Габрово не отговаря на изискванията за професионалния футбол.

RELATED ARTICLES

Most Popular