Friday, May 3, 2024
HomeСпорт„Марек” (Дупница) се изкатери на второ място след победа над „Чавдар”

„Марек” (Дупница) се изкатери на второ място след победа над „Чавдар”

Пореден успешен мач изиграха футболистите на „Марек”, побеждавайки един от силните отбори в групата – този на „Чавдар” (Етрополе). Срещата започна с лек превес за отбора на гостите, но до нещо сериозно пред вратата на Пламен Младенов не се стигна. В 20-ата минута Димитър Панталеев бе съборен в наказателното поле на гостите и главният съдия Васимир ел Хатиб съвсем справедливо посочи бялата точка, от която Димитър Чечев бе точен и откри за 1:0. Девет минути по-късно Веселин Любомиров изскочи сам срещу вратаря на „Чавдар” Христо Матев, който отрази майсторски насоченото кълбо. В 43-тата минута Веселин Любомиров отблизо обстрелва вратаря на гостите Христо Матев, който отрази с крак удара, и в добавката Димитър Панталеев изпрати топката в мрежата за 2:0. При този резултат футболистите на двата отбора се оттеглиха на почивка.

Веднага след излизането на терена след почивката футболистите на „Марек” продължиха да играят в свой стил, търсейки отбелязване на ново попадение в противниковата врата. В 50-ата минута Димитър Чечев отблизо уцели дясната странична греда зад вратаря на „Чавдар” Христо Матев. По-късно удари на Димитър Панталеев, Джордж Николов и за втори път на Димитър Чечев не бяха точни срещу вратаря Христо Матев, на когото гредите помогнаха, за да не се стигне до още по-убедителен резултат.

До края на срещата не се стигна до нови попадения в противниковите врати и възпитаниците на Светослав Георгиев спечелиха напълно заслужено трите точки и вече делят второто място с общо 23 точки с отбора на „Вихрен” (Сандански), който претърпя първото си поражение на стадион „Осогово” от местния ФК „Кюстендил”. След мача президентът на ФК „Марек” Цветан Видински сподели: „Чест прави на нашите футболисти, че при този финансов недоимък продължават да милеят за емблемата на клуба и авторитета на града. Момчетата изиграха много добър мач и ако не бяха гредите, можеше да се стигне до съвсем убедителна победа срещу силния отбор на „Чавдар” (Етрополе). Вече мислим за съботния мач срещу „Пирин” в Разлог”.

Красимир Стоев – старши треньор на „Чавдар” (Етрополе), сподели: „Отсъствието на тримата основни футболисти – Михаил Петров, Александър Събев и Николай Ботев, ни се отрази много зле на схемата и на играта срещу „Марек”. При отбелязване на първия гол в нашата врата централният ни защитник не изчисти навреме топката и повали нападател на домакините, заради което главният съдия отсъди дузпа. Вторият гол ни завари неподготвени при бърза контраатака. Ако влезлият в игра, макар и невъзстановен, Николай Ботев беше реализирал попадението, можеше да се стигне до друг завършек на мача. Заслужена победа за домакините, надиграха ни”.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular