Saturday, May 4, 2024
HomeСпортМарек загуби в Етрополе, но запази лидерската си позиция в групата

Марек загуби в Етрополе, но запази лидерската си позиция в групата

Първият мач от второто превъртане на програмата на ЮЗ Трета лига, група А, между отборите на местния Чавдар (Етрополе) и Марек (Дупница) се очакваше с голям интерес, и имаше защо. При загуба на домакините, отборът на Марек увеличаваше преднината си с 11 точки. Това явно мобилизираше футболистите на Йордан Юруков – наставника на Чавдар, и те тръгваха още след първия съдийски сигнал за отбелязване на ранен гол, което не им се удаваше, защото отборът на Марек играеше много стабилно отзад и с бързи контраатаки, най-вече по крилата, също търсеше отбeлязване на бързо попадение.

За жалост, първото полувреме на срещата предложи много разпокъсана игра от страна на футболистите на двата отбора – липсваха чисти голови положения и пред двете врати. Безсмислен фаул в 45-та минута на Калоян Радков от етрополци срещу нападателя на Марек Веско Любомиров, и то пред очите на главния съдия Ивайло Ненков, бе в основата да се стигне до конфликтна ситуация. След няколко минутно прекъсване на играта,арбитърът показа червен картон на Радков и остави отбора на Чавдар с човек по-малко на терена. Жълти картони видяха и хора от щабовете на двата тима. Секунди по-късно пък капитанът на Чавдар Николай Ботев извърши груб фаул срещу Александър Башлиев, което предизвика нови безредици на терена.

През втората част на срещата гостите заиграха в половината на Чавдар, които се бяха затворили добре отзад и разчитаха напред само на контраатаки. На няколко пъти футболистите на Марек не успяха да реализират головите си ситуации след неточни удари на Веско Любомиров, Николай Ганчев и Георги Божилов. Веднъж и късметът помогна на домакините, когато  Веско Любомиров от 20 метра с директен обстрел разтресе дясната странична греда зад стража Слави Петров.

И когато мачът отиваше към нулево равенство, дойде мигът на етрополци. В добавеното време влезлият в игра Христо Василев при бърза атака по левия фланг, последва прострелно центриране в наказателното поле на гостите, отклони кълбото в мрежата зад Пламен Младенов за 1:0.

След полученият резултат, отборът на Марек запазва първото си място с 39 точки от 16 изиграни мача, а Чавдар е втори с 34 от 15 изиграни мача.

 

След мача наставниците на двата тима споделиха следното:

 

Йордан Юруков, старши треньор на Чавдар: „Чест прави на нашите футболисти, че победиха такъв силен отбор като този на Марек, с човек по-малко на терена. Щастието ни се усмихна в края на срещата. Победата е много авторитетна, защото е постигната срещу един отбор, който играе заедно от четири години и се води от много добър треньор, който разчита на много класни футболисти, и по тази причина са основен кандидат за влизане във втора професионална лига от следващото първенство. Вече нашите футболисти са в активна почивка, като всички неща, касаещизимната подготовка на отбора за пролетния дял на първенството ще бъдат уточнени след среща с ръководството на клуба”.

 

Танчо Калпаков, старши треньор на Марек: „И двата отбора се защитаваха добре в мача. Домакините търсеха начин за бързи контраатаки. Всичко това ни беше пределно ясно и знаехме как да подходим. Напрежението сред футболистите на двата отбора бе налице по известни причини. Футболистите на домакините заиграха доста грубо още през първото полувреме, но и това е част от играта. Фалът на Калоян Радков според мен беше ненужен и той умишлено се хвърли срещу Веско Любомиров. Всичко това стана пред очите на главния и резервния съдии и нямаше как да не покаже червен картон на нарушителя. Накрая и Александър Башлиев бе повален грубо, но главният съдия показа жълт картон и на нарушителя, учудващо и на нашия футболист. Само едно чисто голово положение имахме през първото полувреме, след като Николай Ганчев излъга централния защитник на домакините и не успя отблизо да изпрати топката в мрежата на домакините. През втората част на срещата играхме с човек повече, заигра се в половината  на чавдарци. Александър Башлиев изскочи очи в очи срещу вратаря на домакините, но изпрати топката в аут. Веднъж многоходова атака, подета от Веско Любомиров, продължена от Александър Башлиев и Александър Близнаков, завърши с неточен удар на Жорж Николов отблизо срещу вратаря на домакините. Загубихме срещата след случаен гол след развита атака по левия фланг и шут от 18-20 метра на Христо Василев. Станалото – станало. Продължаваме да сме лидери в групата. Вече момчетата са в активна почивка до 9 януари. Засега имаме уточнени пет контролни срещи-срещу Спартак (Плевен) на 18 януари, срещу Левски ІІ (София) на 20 януари, срещу Рилски спортист (Самоков) на 28 януари, срещу Пирин (Разлог) на 1 февруари и срещу Септември (Симитли) на 4 февруари. Търси се противник за 11 февруари”.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular