Friday, May 3, 2024
HomeСпорт„Марек” излиза за задължителна победа срещу „Рилски спортист”

„Марек” излиза за задължителна победа срещу „Рилски спортист”

  • Цели петима играчи на дупнишкия клуб пропускат двубоя срещу самоковци

    „Марек” ще се опита да запише първата си победа през новия сезон в Югозападната трета лига. Дупничани приемат „Рилски спортист” на своя стадион „Бончук” в събота от 18 часа и не ги устройва нищо друго освен успеха. Марекчани имаха много трудна програма в началните кръгове, като след равенството 3:3 срещу „Чавдар” в Етрополе записаха две поредни загуби с 0:2 от „Вихрен” у дома и с 1:5 в Банско. След това те почиваха, тъй като трябваше да се изправят срещу „Чико” (Бяга), който обаче се отказа от участие в първенството. Така в момента футболистите от Дупница се намират на последно място в третия ешелон само с една спечелена точка и голова разлика 4:10. Самоковци стартираха по-добре шампионата и се намират на 8-о място с актив от 5 пункта.
    Задачата на дупнишкия клуб се усложнява заради петимата контузени, които ще пропуснат важния двубой. Александър Близнаков, Стоил Борисов, Евгени Гроздин, Димитър Владимиров и Илиян Христов имат травми, които няма да им позволят да играят срещу „Рилецо”.
    „Очаквам много тежък мач предвид това, че нямаме точки. Липсата на добър точков актив води до още по-голямо напрежение у момчетата и това оказва влияние на играта ни. Но смятам, че вече е време да победим. Просто ни трябва един успех, който да успокои футболистите ни и оттам нататък всичко ще се нареди по много по-добър начин”, каза пред „Вяра” наставникът на „Марек” Цветан Видински.

RELATED ARTICLES

Most Popular