Sunday, May 5, 2024
HomeСпорт"Марек" подчини "Рилски спортист" в драма с 6 гола в полите на...

“Марек” подчини “Рилски спортист” в драма с 6 гола в полите на Рила

Еньо Кръстовчев с 2 гола, домакините дадоха две жертви в хода на мача

Играещите само за престиж до края на сезона състави на “Рилски спортист” и “Марек” съотвориха истински спектакъл с 6 гола на ст. “Искър” в люто дерби от поредния кръг на Югозападната трета лига. Дупничани обърнаха съперника след три обрата в резултата, а в допълнение зрителите видяха 3 греди, контузии и безброй изгодни положения пред двете врати.

Гостите стартираха зашеметяващо и още в 5-ата мин поведоха с попадение на Еньо Кръстовчев. “Оранжевите” обаче реагираха бързо, тръгнаха смело напред и още до почивката осъществиха пълен обрат. Първо точен бе централният защитник Иван Иванов-Матераци, оползотворил центриране от фаул на капитана Васил Киров в 36-ата мин, а след това последва и най-красивият момент в срещата. Виктор Младенов изпълни по брилянтен начин пряк свободен удар в 42-рата мин, мушвайки топката неспасяемо в горния десен ъгъл за 2:1.

Домакините могат само да съжаляват, че водеха само с един гол на почивката, тъй като таранът Петко Петков изпусна дузпа, три пъти не успя сам срещу вратаря, а веднъж и гредата го спря от ново попадение.

Гостите се възползваха от неумението на противника и изравниха веднага след подновяването на играта чрез Атанас Колев, завършил многоходова комбинация. “Скиорите” се спасиха в следващите минути от нов гол и на свой ред създадоха смут в наказателното поле на “Марек”, но мощен шут на Ивайло Захариев-Пиф се отби от страничната греда.

Така се стигна до 72-рата мин, когато ветеранът Еньо Кръстовчев оплете за втори път топката в мрежата на Райчев за 2:3. Дани Димитров сложи точка на спора 7 мин по-късно с тупалка отблизо за крайното 2:4. В края на мача Тихомир Крумов от домакините спаси тима си от още по-голям резил, избивайки топката от голлинията в гредата, а оттам в корнер.

Лошите новини за “Рилецо” не свършиха с това. Бранителят Росен Пътников напусна контузен терена още през първото полувреме, а в края травма получи и Ивайло Захариев.

На снимката: Двата тима изиграха един от най-вълнуващите мачове през пролетта в Югозападната трета лига.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular