Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаМарек разби с 3:0 Пирин (Рз) на своя стадион в Дупница

Марек разби с 3:0 Пирин (Рз) на своя стадион в Дупница

На стадион „Бончук“в Дупница в контролен мач се срещнаха отборите на местния Марек и Пирин (Разлог). Срещата започна с очакван натиск на домакините и зрителите станаха свидетели на много интересни комбинации между халфовете и нападателите на Марек, с което показаха, че в остатъка от мачовете за първенството напролет ще играят модерен футбол. Първият гол бе отбелязан в 30-та минута след отлична комбинация, започната от Александър Башлиев, който изведе Николай Ганчев, а той на Христо Каймакански, който от 30 метра отбеляза красиво попадение за 1:0.

В самия край на полувремето Николай Ганчев от отбора на домакините тръгна на скорост по десния фланг, надбяга изпречилия му се защитник от отбора на Пирин (Разлог), навлезе в наказателното поле, преодоля и вратаря и изпрати топката в мрежата за 2:0. За отбелязване е, че през първата част на контролния мач отборът на Пирин успя да отправи само един далечен удар, който попадна в ръцете на титулярния вратар на Марек Пламен Младенов.
През второто полувреме наставникът на Марек Танчо Калпаков остави на терена за няколко минути само игралите от първата част на срещата Румен Сандев, Александър Башлиев, Христо Каймакански, Николай Ганчев и Георги Божилов. Впоследствие всички те поетапно бяха сменени и с фланелката на Марек се появиха вратарят Костадин Костадинов, полевите играчи Росен Йорданов, Христо Джаджаров, Ради Михалков, Теодор Тодоров, Веско Георгиев, Любомир Костов, Димитър Владимиров. В 56-та минута Христо Каймакански открадна топката от защитата на Пирин (Разлог),насочи кълбото към Росен Йорданов, който опъна мрежата зад стража на гостите за 3:0. По-късно Христо Джаджаров изведе перфектно Димитър Владимиров в наказателното поле на Пирин, успя да прехвърли майсторски вратаря на гостите, но топката бе избита от голлинията от техен защитник и бе предотвратена опасността за отбелязване на нов гол. Натискът на футболистите на Марек продължи, но до нов гол не се стигна.
„Мачът премина с пълно превъзходство на нашия отбор. Младите футболисти се стремяха да играят като батковците, дължаха топката и атакуваха опасно противниковата врата, но така и до нов гол не се стигна. Радващото е, че наставникът на мъжкия отбор Танчо Калпаков е подготвил на ниво отбора. Имаме още две контролни срещи до края на зимната подготовка. В събота ще гостуваме на Септември (Симитли), като мачът ще се играе на стадиона в Крупник. На 11 февруари ще премерим сили в последния контролен мач срещу отбора на Пирин (Гоце Делчев), като допълнително ще се определят мястото и часа за игра”, сподели президентът на ФК Марек Васил Василев.
Срещата се игра пред около 200 зрители, които напуснаха стадиона много доволни. Присъстваха всички членове на Управителния съвет, начело с президента Васил Василев.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular