Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупницаМарек стартира контролите с нулево равенство в Разлог

Марек стартира контролите с нулево равенство в Разлог

 

Двама от дошлите на проби са освободени след мача

 

Първата си контролна среща от лятната подготовка за новото първенство на Втора професионална лига отборът на Марек изигра на градския стадион в Разлог в изминалата събота срещу сборен тим на U-21 от Израел. Макар и само с пет тренировки, възпитаниците на Танчо Калпаков влязоха сериозно и отговорно  в тази ранна контрола. За жалост, обаче, футболистите на Марек играха срещу един отбор, който не беше на тяхното ниво, предпочете да се противопостави с по-твърди единоборства, често преминавайки границите на позволеното. Това не остана незабелязано от съдийската тройка, изградена от авторитетните Иван Донев с асистенти Костадин Тановчев и Георги Стоянов, които реагираха на всяка една груба проява от страна на израелския тим.

През първата част на срещата наставникът на мъжкия отбор на Марек Танчо Калпаков изведе най-доброто на терена. Истинска изненада бе, че техните колеги от Израел отвърнаха с много твърди влизания и с дълги центрирания се опитваха да направят нещо пред вратата на марекчани. Футболистите от Дупница владееха топката в пропорция 80:20 и по-често се озоваваха пред вратата на израелците, които се бяха барикадирали яко отзад и с изритани топки се опитваха да сътворят нещо пред противниковата врата. След рейд по десния фланг Николай Ганчев видя устремилия се Георги Божилов, който от 10-12 метра директно обстреля противниковия вратар, но намесата му бе навременна и не се стигна до попадение. Имаше и няколко добри центрирания от фланговете от страна на Александър Близнаков пред наказателното поле на израелците, но Димитър Владимиров с глава и Боян Стойнев с крак не успяха да огорчат противниковия страж. За отбелязване е, че футболистите от израелския тим нито веднъж не застрашиха вратаря на Марек Константин Костадинов.

През втората част на срещата наставникът на дупничаниТанчо Калпаков изведе на терена напълно нов състав. Той даде шанс на по-младите футболисти и тези, дошли отвън на проби. Отново топката се владееше далеч по-добре от страна на футболистите на Марек. Имаше интересни влизания, най-вече по десния фланг и  центрирания на Радослав Михалков, но беше доста трудно  да се пробие сгъстената защита на израелския тим и да се стигне до стрелба от близко разстояние. След атака по левия фланг на Любомир Костов той опита да насочи кълбото в наказателното поле към свободния Добромир Панчаревски, но защитник на израелския тим пресече пътя на топката и предотврати опасността. Веднъж и противниковият тим се възползва от подхлъзване на защитник на Марек след дълго центриране, но опитният вратар Пламен Младенов, който следеше отблизо играта, пресече навреме дългата топка и изпревари нападателя на израелците.

Още на първия мач, макар и с контролен характер, отборът на Марек бе придружаван от своя президент Васил Василев, и най-верните привърженици на тима от фенклуба, начело с председателя му Веселин Дангов.

„По предварителни сметки бях планирал да завършим изминалата седмица с по-лек противник, за да дам шанс на по-младите момчета, както и на тези, дошли на проби от други клубове. За всеобща изненада този сборен тим от Израел се оказа много посредствен, с игра максимум за Трета лига. С две думи, партньорът ни не беше на нашето ниво. По-важното беше, че дадох шанс за игра на всички налични футболисти. Двама от четиримата, дошли отвън на проби освободихме веднага след контролния мач, а на останалите двама ще дам нов шанс в четвъртък, когато ще премерим сили с 12-кратния шампион на България, евробоецаЛудогорец (Разград) на стадиона на „Евима” в град Банско”, сподели наставникът на Марек Танчо Калпаков.

Компетентно мнение за първия контролен мач на Марек даде и президентът на клуба Васил Василев. „Слабо качество на игра показаха футболистите от израелския тим в първия ни контролен мач, игран на стадиона в Разлог. Наставникът на мъжкия ни отбор Танчо Калпаков даде възможност за изява на всички футболисти, включително и на тези, които дойдоха отвън да се пробват при нас. През първата част на срещата пълно игрово преимущество имаха нашите футболисти, но за жалост на успяха да отбележат гол. През второто полувреме пропуски за нашия отбор направиха Добромир Панчаревски на два пъти и Любо Костов от игрова ситуация  и Иван Тренчев от фаул. В началото на следващата седмица ще има яснота по някои въпроси около селекцията. Ще умуваме  върху няколко нови футболисти, с които са проведени предварителни разговори”.

Марек: Константин Костадинов, Александър Башлиев, Румен Сандев, Боян Стойнев, Христо Каймакански, Милен Иванов, Николай Ганчев, Александър Близнаков, Георги Божилов, Димитър Илиев, Анжело Кючуков (Пламен Младенов,  Теодор Тодоров, Веселин Георгиев, Димитър Владимиров, Християн Джаджаров, Любомир Костов, Валери Йорданов, Георги Коричков, Александър Димитров, Добромир Панчаревски, Иван Тренчев)

Ташко СУЛЬОТОВ

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular