Thursday, May 2, 2024
HomeСпорт„Марек Юнион-Ивкони” победи „Пирин” (Разлог) в дербито на Югозапада

„Марек Юнион-Ивкони” победи „Пирин” (Разлог) в дербито на Югозапада

Дупничани затвърдиха петото си място в Суперлигата след успеха с 3:1 гейма над регионалния си съперник

„Марек Юнион-Ивкони” се върна на победния път във възможно най-добрия момент. Дупничани победиха с 3:1 (25:23, 25:16, 23:25, 25:14) гейма „Пирин” (Разлог) във второто издание на югозападното дерби за сезона. Успехът дойде след 4 поредни загуби за тима от Дупница, докато разложани прекъснаха серията си от 4 последователни победи. Срещата имаше допълнителен заряд и заради ожесточената битка, която двата отбора водят за петото място в крайното класиране на Суперлигата.
Първият гейм започна оспорвано и беше интригуващ за зрителите до самия край, но все пак домакините спечелиха с 25:23. Втората част също беше равностойна, но само в началото си. След средата на гейма „Марек Юнион-Ивкони” увеличи оборотите и надигра категорично съперника си. Третата част премина при много голяма борба, като нито един от отборите не успя да дръпне напред в резултата с по-голяма разлика. „Пирин” показа повече характер в края и спечели с 25:23.
Това обаче не се отрази на дупничани по никакъв начин и те изиграха много силен четвърти гейм, в който нито за миг не оставиха съмнения в превъзходството си.
Илиян Преспов стана топреализатор на срещата, като реализира 16 (2 аса, 1 блокада) точки за дупнишкия клуб, докато Борислав Апостолов добави 12, от които 5 блокади. Разпределителят Чоно Пенчев и центърът Павел Душков пък се отчетоха с по 9 пункта за домакините. За разложани Йордан Желязков се разписа с 15 точки, а Костадин Гаджанов завърши с 12.
След успеха „Марек Юнион-Ивкони” се утвърди на петата позиция с 32 точки (10 победи и 9 загуби). „Пирин” (Разлог) остава на шестото място с 28 точки и баланс 9 успеха и 10 поражения.
В следващия кръг дупничани гостуват на „Славия” в София, а „Пирин” приема столичния „Левски” в Разлог. Срещите са на 11 март, сряда.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular