Friday, May 3, 2024
HomeРегионДупница„Марек Юнион-Ивкони“ се сбогува с ДЮШ и пита Общината: Какво ще се...

„Марек Юнион-Ивкони“ се сбогува с ДЮШ и пита Общината: Какво ще се случи с тези над 150 момчета и момичета?

Волейболният клуб от Дупница „Марек Юнион-Ивкони“ си взе сбогом и с отборите в детско-юношеската школа.

Както е известно, тимът се мести от новия сезон в Пловдив, след като бе изгонен от кмета Първан Дангов, а бъдещето на ДЮШ не се очертава розово. Заявеният ангажимент от градоначалника, че ще регистрира общински волейболен клуб на този етап не среща развитие и не е влизал за обсъждане на сесия.

От ВК „Марек Юнион-Ивкони“ споделиха тъжния момент на страницата си във Фейсбук. И се обърнаха с призив към общинското ръководство:

„Уважаеми приятели на волейбола,

Скъпи родители и деца,

Ето, че дойде време да се разделим и с вас. За съжаление! Но…

Приключиха участията на отборите ни от детско-юношеската школа в държавния календар за тази година. Не ни бе лесно на нас, но два пъти по-тежко бе на вас. Да, виждахме как клюмахте главите, когато ви казвахме, че се разделяме. Но, такъв е животът. Винаги сме били открити пред вас, не сме премълчавали и не сме се държали лицемерно. Защото истината в спорта, добра или лоша, е част от изграждането на една личност.

От 3 месеца сме обявили и постоянно алармираме, че след нашето напускане, вие трябва да продължите. От Община Дупница дори обявиха, че ще регистрират клуб, ще запазят школата, а изгонването на мъжкия отбор, няма да повлияе на вас. Дали ще станете големи спортисти или ще се изграждате като характери, важното е да продължите да се борите, защото битките ще ви срещат постоянно в живота.

Господа управляващи,

За Ваша радост, ние сме вече история. Успяхте! Изгонихте ни, събрахме си багажа…това е. Всичко свърши!

Но…

Какво ще се случи с тези над 150 момчета и момичета?! Вас питаме, господа управляващи?

Ние сме поели ангажимент към децата и родителите и ще си го изпълним. Тук сме до края на седмицата – в спортната зала, за да тренираме дечицата. На тях още не сме им казали, че от следващата седмица се разделяме. Ще трябва да им го кажем. Няма как да им го обясним.

Затова…

Господа управляващи Община Дупница,

3 месеца отминаха, стъпки не ни е известно да сте предприели. Клуб щяхте да регистрирате, треньори имало… Добре, може и така да е. Затова има още няколко дни, в които сме тук. Намерете време, ако имате желание, обадете се да се срещнем поне да предадем нужното като информация на посочен от Вас човек, на треньорите, както и да уточним как да приключим документално, за да продължат тези момичета и момчета и след понеделник.

Направете го заради тях.

Те го заслужават!

Уважаеми родители,

Благодарим, че доверихте вашите деца на нас. Надяваме се, че не сме ви разочаровали.

Скъпи деца,

Благодарим ви, че ни позволихте да бъдем част от вашето израстване. За нас бе удоволствие и чест да бъдем Ваши треньори!“,

се казва в обръщението, подписано от треньорския щаб на ВК „Марек Юнион-Ивкони“.

RELATED ARTICLES

Most Popular