Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупница„Марек Юнион-Ивкони” спечели луд мач пред своите фенове

„Марек Юнион-Ивкони” спечели луд мач пред своите фенове

Дупничани победиха с 3:2 гейма и нанесоха първо поражение през сезона на силния тим на „Добруджа”

 

„Марек Юнион-Ивкони” отново предложи невероятна волейболна драма на своите фенове в Спортната зала в Дупница. Момчетата на Виктор Карагьозов се наложиха с 3:2 (25:17, 27:29, 25:23, 23:25, 15:13) гейма над „Добруджа 07” в изключително оспорван мач.
Дупничани започнаха вихрено срещата, осигурявайки си преднина от няколко точки още в началото на първия гейм. Те успяха да запазят предимството си и да затворят частта без особени затруднения.
Вторият гейм обаче бе далеч по-оспорван. Гостите поеха инициативата, но домакините успяха да изравнят и двата тима се „захапаха” много здраво, без нито един от тях да натрупа солидна преднина. В крайна сметка обаче „Добруджа” спечели тази втора част.
Третият и четвъртият гейм предложиха на феновете в Дупница много емоции и драматични моменти. „Марек” успя да поведе с 2:1, но добричлии не се предадоха и доведоха срещата до тайбрек.
В решителната пета част двата тима се бореха ожесточено за всяка топка и нито един от тях не си осигури голямо предимство. В крайна сметка нервите на дупнишките волейболисти се оказаха по-здрави в ключовите разигравания и за радост на вярната си публика спечелиха с 15:13, а с това и двубоя. Така „Марек Юнион-Ивкони” нанесе първо поражение на силния тим от Добрич, който не познаваше вкуса на загубата от началото на новия сезон във волейболния елит.
Топреализатор на мача стана новото попълнение на дупничани Ивес Мутабази с цели 29 точки (3 аса и 6 блокади), докато Светослав Иванов добави 17 пункта. За „Добруджа” над всички бяха звездите им Велизар Чернокожев и Игор Антонюк, които се отчетоха с по 23 точки.
След изиграването на първите три кръга в Суперлигата „Марек Юнион-Ивкони” заема шестата позиция с 4 точки (2 победи с по 3:2 гейма и 1 загуба с 0:3).
В следващия кръг дупнишкият клуб отново е домакин. В петък от 18,15 часа играчите на Виктор Карагьозов ще приемат новака „Дунав” (Русе) в своята Спортна зала.

RELATED ARTICLES

Most Popular