Saturday, May 4, 2024
HomeСпорт„Марек Юнион-Ивкони” ще се опита да се възползва от сътресенията в „Нефтохимик...

„Марек Юнион-Ивкони” ще се опита да се възползва от сътресенията в „Нефтохимик 2010”

  • Шампионите освободиха Найден Найденов, националът Теодор Салпаров ще ги води в Дупница

    „Марек Юнион-Ивкони” посреща шампиона „Нефтохимик 2010” в най-интригуващия двубой от 13-ия кръг на Суперлигата. Дупничани започнаха новата година с две загуби – 0:3 гейма от „Хебър” в четвъртфиналите за Купата на България и поражение със същия резултат от „Пирин” в Разлог в двубой от волейболния ни елит.
    По време на паузата дупнишкият клуб успя да картотекира три нови попълнения, които със сигурност ще повишат класата на тима. Диагоналите Иван Боб Онгом и Петър Христосков и известният разпределител Чоно Пенчев вече са готови да играят с пълни сили за „Марек Юнион-Ивкони” и да се превърнат в основна част от отбора.
    Дупничани ще се опитат да се наложат над съперника си, въпреки че това изобщо няма да бъде лесна задача. В момента в лагера на бургазлии има сътресения, но те си остават все така силен състав. Само няколко дни преди гостуването си в Дупница, „Нефтохимик 2010” със своя треньор Найден Найденов, който пък изведе „Марек Юнион-Ивкони” до четири поредни титли преди няколко години. Тимът от Бургас бе трениран от национала Теодор Салпаров и именно той ще води „нафтата” в оспорвания двубой. Неразбориите край морето може би са повлияли на подготовката на клуба за мача и момчетата на Виктор Карагьозов ще се опитат да се възползват от това.
    В моментното в класиране на Суперлигата марекчани се намират на 8-о място с 13 точки (5 победи и 7 загуби), докато гостите им са 5-и с актив от 21 пункта (7 успеха и 5 поражения).
    Срещата е днес от 18,15 часа в дупнишката зала „Спортна” и от щаба на „Марек Юнион-Ивкони” се надяват отново да бъдат подкрепени от вярната си публика.

RELATED ARTICLES

Most Popular