Monday, May 6, 2024
HomeСкоростиМаскирани BMW X3 и X3 PHEV: Последно поколение с ДВГ

Маскирани BMW X3 и X3 PHEV: Последно поколение с ДВГ

Новият SUV ще се появи през 2024 г. в бензинов, дизелов и plug-in хибриден вариант

BMW работи върху четвъртото поколение на X3. SUV моделът беше заснет за първи път с камуфлаж в серийно изпълнение.
Новото поколение на BMW X3 ще излезе на пазара през 2024 г. По отношение на дизайна е ориентирано към наскоро представеното BMW X1. Под камуфлажа личат малко по-малки „бъбреци“, фаровете са по-ниски, престилките са модифицирани. Основните линии на модела остават същите: виждаме четвъртит дизайн, чисти повърхности, подчертани калници и къси надвеси. Отзад се забелязват тесни LED светлини. Като цяло BMW X3 ще нарасне по размери.
BMW X3 на платформа CLAR
Новото BMW X3 – с вътрешнофирмено означение G45 – е базирано върху модифицираната платформа CLAR, която е заимствана от BMW Серия 3 и за последен път ще разполага с двигатели с вътрешно горене (бензинови и дизелови), както и с plug-in хибридни задвижвания (M-версиите). От своя страна електрическият iX3 (NA5), ще бъде базиран в следващото си издание върху платформата Neue Klasse на баварците.

Ако погледнем в интериора на новото BMW X3, сигурно ще можем да си припомним вътрешността на iX. Съответно там може да се види големият, свободно стърчащ в средата на арматурното табло дисплей за индикаторите и инфотейнмънта. Най-новата инфо-развлекателна система iDrive 8 също е на борда.
В момента BMW X3 се предлага в четири бензинови версии с мощност от 194 до 510 к.с. и три дизелови варианта (190 до 340 к.с.). В качеството на PHEV модел е на разположение 30e X-Drive с 292 к.с.
Заключение
С четвъртото поколение на пазара ще излезе последното BMW X3 с двигатели с вътрешно горене. Въпреки че SUV моделът отново става по-голям, по отношение на дизайна той по-скоро представлява само по-нататъшно развитие, а не революция. Интересно: Електрическият двойник iX3 в новото поколение ще бъде на платформата Neue Klasse.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular