Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионБобов долМасови кражби на ток в Бобовдолско, 13 семейства на ул. „Дружба” месеци...

Масови кражби на ток в Бобовдолско, 13 семейства на ул. „Дружба” месеци наред ползвали електричество на аванта

  • Проверките установиха, че почти цяла улица в града се е закачила незаконно към електропреносното дружество, щетите за момента не са ясни, коментираха запознати със случая

На масови кражби на ток през миналата седмица се натъкнаха служители от полицейското управление в Бобов дол. Само в петъчния ден те установиха общо 7 нерегламентирани присъединявания на жилища на улица „Дружба“ в миньорския град.

„Всеки един от случаите е разкрит, след като от електропреносното дружество помолиха за съдействие полицията. Проверките установиха, че почти цяла улица в града се е закачила незаконно към дружеството. Щетите за момента не са ясни, но със сигурност става въпрос за стотици левове, тъй като това е продължавало дълъг период от време“, коментираха запознати със случая.

Само два дни по-рано бяха установени други 5 неправомерни присъединявания на жилища, отново на улица „Дружба“ в града. При подобна акция преди около година бяха установени 15 жители на ромския квартал „Изток“ в Кюстендил, които ползвали електричество, без да го заплащат. По случаите са започнати досъдебни производства, уведомен е дежурен прокурор, обявиха от ОДМВР – Кюстендил.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular