Sunday, May 5, 2024
HomeРегионБлагоевградМашинното гласуване ще бъде тествано и в Благоевград

Машинното гласуване ще бъде тествано и в Благоевград

На частичните местни избори в Благоевград ще се гласува с машини според новия Изборен кодекс. 150 машини ще бъдат необходими. Това стана ясно от председателя на ЦИК Камелия Нейкова на първия редовен брифинг на новата ЦИК.

Припомняме, на 14 април Върховният административен съд отстрани досегашния кмет Румен Томов заради незаличена фирма в Търговския регистър. Това наложи да бъдат насрочени частични местни избори в града.

Много се надявам и призовавам всички участници, които ще се регистрират за предсрочните парламентарни избори, да проведат толерантна и позитивна кампания, за да можем всички заедно да преминем през този процес, за да може на 11 юли да се проведат честни и прозрачни избори. Това заяви председателят на ЦИК Камелия Нейкова на първия брифинг, посветен на предсрочните парламентарни избори на 11 юли.

За Нейкова като председател на ЦИК предизвикателството е огромно и предвид новите моменти в Изборния кодекс, свързани с машинното гласуване. Машинното гласуване ще бъде в секции с повече от 300 избиратели./news.bg
RELATED ARTICLES

Most Popular