Sunday, May 12, 2024
HomeНовиниСвятМащабен протест в САЩ в защита на Палестина. "Байдън ни предава. Подкрепя...

Мащабен протест в САЩ в защита на Палестина. “Байдън ни предава. Подкрепя геноцид”

Десетки хиляди излязоха на протест във Вашингтон за прекратяване на огъня в Газа. Това е един от най-големите протести в Съединените щати срещу израелските атаки в ивицата Газа. Организатори са пропалестински групи, а сред участниците имаше мюсюлмани, евреи, американци.

Хилядите демонстранти носеха огромно палестинско знаме и скандираха по Пенсилвания авеню, улицата, водеща към Белия дом: “Палестина ще бъде свободна”.

За участие в марша в защита на Палестина бяха пристигнали хора от различни точки на страната – Портланд, Бостън, Кълъмбъс, Маями, Ню Йорк, Чикаго. С едноминутно мълчание беше почетена паметта на загиналите близо 9 500 палестинци, а скандиранията и надписите на плакатите настояваха за прекратяване финансовата помощ на Америка за Израел и обвинения към президента Джо Байдън, че подкрепя “геноцид” над палестинския народ.

Част от демонстрантите държаха бели вързопчета, символизирайки убитите палестински деца.

Протестиращите носеха надписи “Байдън ни предава” и “През ноември ще си спомним”, напомняйки на президента, че подкрепата му за Израел сега, няма да му спечели гласове на изборите догодина. Междувременно десетки протестиращи бяха арестувани след про-палестински демонстрации във Великобритания./ bgonair.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular