Thursday, May 2, 2024
HomeРегионПерникМБАЛ-Перник със свободни легла за ковид пациенти

МБАЛ-Перник със свободни легла за ковид пациенти

Откриват нов пункт за ваксиниране в рехабилитационна болница

Най-голямото здравно заведение в Перник – МБАЛ “Рахила Ангелова”, все още разполага със свободни легла за пациенти с COVID-19, съобщи директорът на РЗИ Стела Димитрова.
По думите й при капацитет 180 легла, заети са 139. Активни към момента са 1810 случая на коронавирус в региона. Хоспитализирани са 228 души: 139 в МБАЛ, 36 – в Специализираната болница за активно лечение на белодробни болест, един – в местната кардиологична болница “Св. Георги”, и 52-ма – в други болници извън областта.
Същевременно директорът на РЗИ д-р Стела Димитрова съобщи, че нов пункт за ваксиниране срещу COVID-19 ще бъде открит в Специализираната болница за долекуване, активно лечение и рехабилитация в Перник. Той ще обхване живеещите в близкия квартал “Ралица”, както и пациентите на здравното заведение.
Това ще бъде деветият пункт в Пернишки регион. Сега работят осем ваксинационни пункта в областта, съответно в РЗИ, ДКЦ 1, МБАЛ “Рахила Ангелова”, по един в Радомир, Земен и Брезник и два в община Трън.
Продължава да расте интересът към ваксинирането. Досега в региона са поставени 43 764 дози ваксини. През уикенда в дежурния пункт в РЗИ са се имунизирали 435 души.

RELATED ARTICLES

Most Popular