Thursday, May 2, 2024
HomeРегионГоце ДелчевМедицински сестри ще помагат на свои колеги от инфекциозното отделение на гоцеделчевската...

Медицински сестри ще помагат на свои колеги от инфекциозното отделение на гоцеделчевската болница

От днес четири медицински сестри от училищното и детско здравеопазване в община Гоце Делчев ще помагат на своите колеги от инфекциозното отделение на местната болница в борбата с COVID-19, съобщиха от пресцентъра на общината. За тях са подсигурени облекла с най-висока степен на защита, както и всичко необходимо за безопасни условия на труд.
Това не са първите медицински работници извън болничната система, които помагат при настоящата ситуация, съобщават още от пресцентъра на общината. В продължение на три месеца медицинските специалисти от общината, които работят в детските ясли, градини и в здравните кабинети в училищата, са работили във временния здравен пункт на ГКПП “Илинден”. Част от тях работят и в разкрития специализиран кабинет в борбата с новия коронавирус в МБАЛ “Иван Скендеров” в Гоце Делчев.
От общинския пресцентър посочват, че както на други места в страната, осигуряването на специалисти, които да работят в условия на епидемия, е сериозен проблем за региона на Гоце Делчев. Причината е, че много от медицинските специалисти не желаят да поемат риск, въпреки нуждите.

RELATED ARTICLES

Most Popular