Thursday, May 2, 2024
HomeРегионСамоковМестят кметството на самоковско село

Местят кметството на самоковско село

Кметството в Мала църква ще бъде изместено в сградата на площада, която бе собственост на кооперация „Рила”, съобщиха от община Самоков.

Ръководствата на кооперацията и община Самоков се споразумяха да ликвидират съсобствеността си, като общината предостави нейната част от сградата, в която към момента се помещава кметството, на кооперацията, а кооперацията, от своя страна, прехвърля собствеността на сградата, която се намира на площада. Идеята е в тази сграда да се прехвърли кметството и читалището. Администрацията ще бъде на първия етаж, което ще даде възможност за осигуряване на достъпна среда.

Вторият ще се предостави за ползване от читалището, както и ще бъде изграден салон за културни мероприятия. Кметът на община Самоков Владимир Георгиев, секретарят Ангелина Вангелова и началник-отдел ГРАО Полина Чангърова заедно с кмета на Мала църква Ивайло Петров обсъдиха строителните дейности, които ще бъдат необходими за функциониране на кметството, както и възможностите за максимално ефективно използване на сградата.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular