Monday, May 6, 2024
HomeРегионДупницаМеханото в Дупница изпрати абитуриентите с радостни възгласи и сълзи

Механото в Дупница изпрати абитуриентите с радостни възгласи и сълзи

ПГ „ Акад. Сергей П. Корольов” (Механото) в Дупница за пореден път изпрати своите абитуриенти. В най- цветния месец май, в навечерието на Деня на българската писменост, просвета и култура – 24 май, дворът на училището с 95- годишна история грейна в разноцветната дъга  на балони, цветя и усмивки.

Зрелостниците от Випуск 2023 изпълниха  района на учебното заведение с радостни възгласи, но  в очите им проблясваха сълзи. По стара традиция знаменосците Светлин Йорданов, Кристиян Николов и Антонио Спасов тържествено предадоха училищното знаме на по- малките достойни „корольовци” – Боян Челенков, Георги Александров и Алекс Айдарски от XI клас.

Най- изявените ученици бяха отличени с грамоти, а за клас на годината бе избран XI „б“ клас с класен ръководител Биляна Маринова.В поздравителното си слово директорът инж. Елена Костадинова пожела на абитуриентите здраве и попътен вятър в бурното море на живота.

Призова ги да носят с чест  името на своя патрон, да бъдат горди българи и никога да не правят компромис със съвестта си. Випуск 2023 изказа благодарност на своите партньори Хр. Карабельов от „ Технолифт” и Евгения Арабчева и Ирена Исачка от „Овиера дизайн” ЕООД, които подкрепиха зрелостниците и направиха празника им още по- вълнуващ. Най- трогателният момент настъпи при традиционната раздяла на вече бившите ученици с учителите и училищното ръководство.

Сълзи, цветя, прегръдки и благопожелания развълнуваха сърцата на всички участници в тържеството. „Младежкото дръзновение на абитуриентите прогони дори и дъждовните облаци от небето и слънцето озари празничното хоро, което се изви в двора на гимназията“, отбелязаха от училището.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular