Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупница„Миньор“ (Перник) приема „Марек“ в Югозападното дерби на Втора лига

„Миньор“ (Перник) приема „Марек“ в Югозападното дерби на Втора лига

„Диема Спорт“ ще предава пряко двубоя от стадиона на „чуковете“

Поне 50 фенове от Дупница ще подкрепят любимците си на живо

„Марек“ гостува на „Миньор“ (Перник) в Югозападното дерби на Втора лига. Двубоят неслучайно е телевизионен и ще бъде първият, излъчван пряко по „Диема Спорт” след завръщането на дупничани в професионалния футбол. Независимо в коя дивизия се намират и какво е моментното състояние на двата тима, те винаги са правили оспорвани и зрелищни двубои от първия до последния съдийски сигнал.

В момента перничани делят лидерското място в групата с „Хебър“ (Пазарджик) с по 10 спечелени точки и абсолютно еднаква голова разлика – 9:4. Със същия актив е и третият „Марица“, които обаче имат по-лошо съотношение между отбелязани и допуснати попадения. „Чуковете“ не крият амбициите си за промоция в елита и всяко едно тяхно домакинство е задължително за печелене.

От друга страна обаче марекчани се борят със зъби и нокти за всяка една точка и няма да се предадат пред нито един съперник. Дупнишкият клуб пък има 5 спечелени точки до момента, колкото имат още цели 5 клуба – „Созопол“, „Лудогорец II”, „Литекс“, „Монтана“ и „Струмска слава“. Всички тези отбори са подредени от 10-о до 15-о място в зависимост от головата си разлика.

Централният нападател на дупничани Росен Йорданов се възстанови от травмата си и дори влезе на почивката при домакинството срещу „Спартак“ (Варна), завършило 1:1. От треньорския щаб на „Бончук“ се надяват да могат да разчитат и на централните бранители Георги Илиев и Тони Стоичков.

Въпреки че мачът е в работен ден, се очаква поне 50 от най-верните фенове на „Марек“ да подкрепят любимците си в най-тежкото им гостуване през сезона досега.
Срещата е в петък от 18 часа на стадион „Миньор“ в Перник.

Димитър ИКОНОМОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular