Monday, May 6, 2024
HomeСпортМиньор продължава към четвъртфиналите в ББЛ “Б” група

Миньор продължава към четвъртфиналите в ББЛ “Б” група

Дублиращият състав на Миньор 2015 успя да си осигури участие в 1/4-финалната фаза на плейофите в ББЛ “Б” Група, регион Запад, след като надделя убедително над Септември във втория двубой между съставите с 96:63.

Перничани не оставиха дори момент съмнение какъв ще бъде крайният изход от срещата и серията, след като излязоха пределно мотивирани и взеха първата четвърт с 26:9. Това очевидно пречупи младите им съперници и миньорци успяха да надградят върху преднината си и през втората част, оттегляйки се на полувремето с повече от комфортен аванс при 56:25.

През второто полувреме срещата се доиграваше при равностойно статукво на терена, като треньорът Николай Горанов даде игрово време на всичките си състезатели и множество от момчетата от школата на Миньор.

Боян Тенев се завърна със солидно представяне от 24 точки, 5 борби и 5 асистенции. Константин Паисиев добави нов “дабъл-дабъл” с 21 точки и 12 борби, капитанът Александър Ангелов също се отчете с двуцифрени показатели – 15 пункта и 10 овладени топки под двата коша. 11 от 12-те играчи, използвани от Горанов се разписаха с точков актив в срещата.

Миньор сега очаква да разбере съперника си в следващата фаза, който ще бъде определен от серията между отборите на Йънг Бойс София и ТНС. Плейофните битки ще се подновят за Б отбора след Великденските празници.

RELATED ARTICLES

Most Popular