Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионМиряни предлагат улица в Сапарева баня да носи името на отец Димитър...

Миряни предлагат улица в Сапарева баня да носи името на отец Димитър Недялков

Жителите на село Новоселяне разпространиха отворено писмо

до кмета на Сапарева баня Калин Гелев и местния общински съвет. Те предлагат да бъде именувана улица на името на отец Димитър Недялков в курортния град.

В мотивите си инициаторите изтъкват достойнствата на местния свещеник, който е служил в храм “Свети великомъченик Георги Победоносец” и е заемал поста на председател на църковното настоятелство при храм „Св.Теодор Тирон” в бобовдолското с. Новоселяне. Според авторите на отвореното писмо, покойният отец Димитър Недялков е оставил трайна диря в живота и съзнанието на миряните в двете населени места. Има достатъчно заслуги името му да бъде увековечено за бъдните поколения.

„Отец Димитър Недялков е един достоен българин, духовен водач и уважаван Ваш съгражданин служил в храм “Св.ВМЧК Георги Победоносец”, кв.Гюргево .Също така дълги години е Председател на църковното настоятелство при храм “Св.Теодор Тирон ” село Новоселяне, община Бобов дол. През годините той спечели доверието на моите съселяни с неговото трудолюбие, благ характер, приятелско отношение и пример за вярна служба към Бога.

Отец Димитър многократно е оказвал помощ на нашия храм,на читалището и като общо на цялото село. Жителите на село Новоселяне го помнят ,като благ човеколюбив християнин.

Починал на 21 февруари 2022г. и оставил светла диря, не само сред обикновените хора, но и сред духовенството.

Ние жителите на село Новоселяне и всички институции в селото имаме следното предложение към г-н Кмета на община Сапарева баня и към господата общински съветници в ОбС гр.Сапарева баня, а то е следното:

За заслугите към жителите на село Новоселяне и гр.Сапарева баня, за примера сред неговите съграждани, заслуги към духовенството и вярна служба към Бога, предлагаме:

За увековечаване паметта на отец Димитър Недялков, ОбС гр.Сапарева баня да вземе решение и да наименува една улица в гр.Сапарева баня или кв.Гюргево на името на този достоен българин и духовен водач.

Надяваме се господа общински съветници да откликнете на тази наша молба и това нещо ще стане факт!

Благодарим Ви предварително и Ви желаем успехи в работата в името и благото на жителите на община Сапарева баня!”, пише в отвореното писмо до кмета на Сапарева баня Калин Гелев, председателят на ОбС и местните общински съветници.

Инициаторите  вярват, че предложението им ще бъде подкрепено и от голяма част от жителите на община Сапарева баня.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular