Monday, May 6, 2024
HomeНовиниБългария Митьо Очите пред уволнение от охранителната фирма "Аркус"... заради здравословното му състояние

 Митьо Очите пред уволнение от охранителната фирма “Аркус”… заради здравословното му състояние

Целта на наемането му във фирмата била комерсиална – да се използват връзките му, разкрива управителят

 

Иван Владимиров – управител и съдружник на “Аркус”, в която консултант е Димитър Желязков, разкри по БТВ каква функция е изпълнявал Очите във фирмата.

„Аз съм актуалният работодател на Димитър Желязков-Очите“, отговори на въпрос той. По думите му тече процедура по освобождаването на Желязков от фирмата заради здравословното му състояние.

“Той няколко пъти ходи в Турция за консултации в болница. Там го оперираха”, заяви Иван Владимиров и допълни: “Разбрах от медиите, че е бил придружаван от Бенчо Бенчев”.

Иван Владимиров заяви, че работата с Димитър Желязков е както с всеки друг служител. “Неговите задължения основно бяха за намиране на обекти, които да вземем под охрана”, заяви Владимиров.

Случвало ми се е да работя по профилактични мероприятия. Престъпления, извършени от него, не съм разследвал, заяви Иван Владимиров, който е бивш шеф на криминалния отдел на полицията в Бургас. Той обясни, че целта на наемането на Димитър Желязков във фирмата е била комерсиална – да се използват връзките му.

„Служителите ми не охраняват Димитър Желязков-Очите“, каза той.

“Работата с Димитър Желязков е като работата с всички останали служители. Има си работа, която се изпълнява. Заплатата е лично договорена с мен. Задълженията му са намиране на обекти, които да вземем и да охраняваме, защото това ни е работата. Може би най-добре ще ви обясни самият той как протича денят му на работа”, допълни той.

Управителят на “Аркус – Сигурност Бургас” твърди, че Желязков е назначен на работа през 2015 г. “Негов познат ми предложи да го взема на работа, защото огромна дейност от работата ни е свързана с много връзки, каквито той определено има. Този човек, който ни запозна, не представлява интерес за медиите. Аз не му знаех контактите и връзките, докато не видях резултат. Аз се познавам с него от близо 20 години, но не сме имали контакти от поне 15 години, след като сме се запознали. Аз се пенсионирах 2004 г. и не го бях виждал до 2015 г.”, разказа още той.

Методи Владимиров (син на Иван Владимиров), който е заместник-началник на затвора в Бургас, отрече категорично твърденията, че е покровителствал Димитър Желязков-Очите и криминалната му дейност.

Формално във фирмата Димитър Желязков се води консултант. Всички обаче наричат “Аркус-Сигурност” “фирмата на Митьо Очите”. Самият Иван Владимиров е бивш шеф на Криминална полиция в Бургас.

“Нямам коментар. Това са някакви безсмислици, не знам как ви хрумва това”, заяви Методи Владимиров, чиято съпруга Гергана пък е главен юрисконсулт на МВР-Бургас.

“Не съм запознат с това. Не живея с баща си. Аз съм пълнолетен, както и той е пълнолетен”, каза Методи Владимиров пред Нова тв. Той посочи, че познава Митьо Очите от престоя му в затвора. Виждал го бил няколко пъти.

“Фирма “Аркус” си е някаква охранителна фирма. Дали е свързана с някого, е въпрос на доказване. Аз нямам общо с това”, категоричен беше заместник-шефът на бургаския затвор.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular