Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионДупницаМладата майка Даниела Ивайлова от Кюстендил събира 100 000 ево за трансплантация на бял...

Младата майка Даниела Ивайлова от Кюстендил събира 100 000 ево за трансплантация на бял дроб

От 6 месеца 36-годишната жена е с диагноза хронична дихателна недостатъчност, в България подобни интервенции не се правят

 

100 000 евро събира младата майка от Кюстендил Даниела Ивайлова за трансплантация на бял дроб. 36-годишната жена разказа, че от 6 месеца е с диагноза хронична дихателна недостатъчност. Това налага спешната и животоспасяваща трансплантация, но сумата е непосилна за семейството й. Затова Даниела помоли за помощ при събирането на сумата в социалната мрежа.

„В България не се прави такъв вид трансплантация, това трябва да се случи в чужбина. В сумата от 100 000 евро са включени транспорт до клиниката, предболнично лечение преди трансплантацията, а също и след нея. Очакваме всеки момент отговор от чуждестранна клиника, която ще се заеме с трансплантацията”, обясни Вики Стоименова, която е читалищен секретар в Жиленци.

Десетки подкрепиха Даниела и й пожелаха кураж в трудната битка за здравето й. „Дани, с теб сме! Ще помагаме, с каквото трябва! И няма да се предаваш, ти си много силен човек! Доказала си го много пъти!”, окуражи я и Любомира Ковачева.

RELATED ARTICLES

Most Popular