Monday, May 6, 2024
HomeСпортМладите хандбалисти от Петрич спечелиха турнир от зона „Витоша”, Кристиан Николов с...

Младите хандбалисти от Петрич спечелиха турнир от зона „Витоша”, Кристиан Николов с най-много попадения

  • Младите хандбалисти на Петрич превзеха втория турнир от зона “Витоша” за 12-годишни момчета. Състезанието се проведе

в зала „Арена Петрич”. В него трябваше да вземат участие четири отбора – ОХК „Беласица” (Петрич), ЦСКА, „Пирин 64” (Гоце Делчев) и „Спортист” (Кремиковци). Учудващо за присъстващите в залата не се явиха състезателите от отбора на „Пирин 64” от Гоце Делчев. Причините за това не станаха известни и съгласно регламента на състезанието резултатите, присъдени срещу тях, са служебни.
Най-малките хандбалисти от ОФК „Беласица” в Петрич успяха да победят отборите  на ЦСКА със 7:5 и „Спортист” (Кремиковци) с 15:8.
Другите резултати са: „Пирин 64” – „Спортист” (Кремиковци) – 0:10 и „Пирин 64” – ЦСКА – 0:10 (служебни заради неявяването на „Пирин 64”).
„Мога да кажа, че всички деца се представиха страхотно. На вратата добре се представиха Василен Велянов и Адриан Искренов. На пивота много добре се представи Стилян Тасев.  Неудържими по лявото крило бяха Михаил Манчев. Христо Станков, Мартин Ташев, Емил Иванов, Дросина Димитрова, Мария Джекова. С най-много попадения се отличиха Кристиан Николов – 12, Павел Джевизов и Даниел Йовчев – по 5 гола. С по две попадения се отличиха и Елена Шикова и Михаил Веселински. С тези победи нашите млади таланти направиха голямата крачка към финала в Поморие, който ще се проведе в края на месец май. За да стане това реалност, трябва да продължим възхода си в оставащите два турнира – в Челопечене и София. Засега единствената финансова помощ е от общината, за което благодарим лично на кмета Димитър Бръчков. Тука е мястото да призова всеки, който има желание да помогне на клуба финансово, да го стори в името на децата. Желаещите да тренират хандбал стават все повеч и повече, което е радващо и никой не бива да бъде върнат. Има много желаещи момичета, трябва и на тях да обърнем внимание. На 1 март заминаваме за Габрово с 14-годишните хандбалисти за квалификация за купа България. Играем срещу представителя на град Шумен и срещу „Локо” (Варна). Треньорите в лицето на Васил Ангелов, Красимир Мелков, Кирил Кипърлиев сме отдадени на каузата за хандбала. Желанието ни е крачка по крачка да вървим напред и да върнем отново авторитета на Петрич като хандбален център. Нека си пожелаем успех”, сподели Кирил Кипърлиев от треньорския щаб на клуба.
Третият турнир ще се проведе на 31 март в гр. Челопечене, като домакин на състезанието ще бъде ХК „Спортист” (Кремиковци).

 

RELATED ARTICLES

Most Popular