Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионДупницаММА звезда с корени от Самоков и Дупница готова за победи в...

ММА звезда с корени от Самоков и Дупница готова за победи в новия сезон на Professional Fighters League

Очакваният с интерес двубой на Дакота Дичева (10-0) с Лиза Маулдин (6-3) бе преместен в основната бойна карта на предстоящото събитие на бойната верига “Professional Fighters League”.

Двубоят трябваше да бъде сред подгряващите за събитието в Сан Антонио – с начален час 1,30 ч. в нощта на четвъртък срещу петък (05.04), но след официалното претегляне в сряда стана ясно, че битката вече е сред основните такива, в които ще участват и бившата претендентка за титла в UFC Лиз Кармуш и нокаутьори като Денис Голцов, Линтън Васел и Валентин Молдавски.

25-годишната Дичева се състезава в категория муха. В настоящия сезон на PFL в тази дивизия голямата награда е един милион щатски долара.

Непобедената Дакота Дичева вижда някои възможности за големи битки в предстоящия сезон на PFL в категория муха при жените.

След като спечели короната на PFL Europe през 2023 г., Дичева прави голям скок напред в кариерата си от 4 април, когато се присъединява към сезона на осемте жени в категория муха.

“Тук съм, за да го спечеля”, каза Дичева. “Чувствам, че съм готова да побеждавам на това ниво. Когато вляза в клетката, ще бъда готова да се бия и всеки път ще донасям победата. Може би ме хвърлят в огъня, но поставят и други момичета в огъня, защото и аз съм в него. Виждам го и в двете посоки. Те не влизат в турнира с лесна битка, защото никога няма да получат такава от мен”.

Дакота Лили-Джоа Дичева е британска спортистка с български произход.

Преди да премине към професионалните смесени бойни изкуства (ММА), Дакота изгражда впечатляваща аматьорска кариера. Тя натрупва звезден рекорд като състезателка по кикбокс и муай-тай, като печели множество шампионати и в двете дисциплини. „Баща ми е българин. Винаги съм искала всички мои фенове да са наясно с това. Имам две националности. Наполовина съм англичанка. Наполовина българка. Гордея се с това“, казва Дакота. Тя допълва още, че при всяка възможност идва със семейството си в България.

„Татко е от Самоков. Обичам Самоков. Той е точно до планините. Няма как да не го харесваш. Прекарвам доста време в Дупница, защото леля ми живее там. София е готина, но предпочитам малкия град. Татко е израснал там. Градчето си има характер. Предпочитам подобни местенца“, сподели в интервю за България днес 25-годишната Дакота Дичева.

RELATED ARTICLES

Most Popular