Thursday, May 2, 2024
HomeРегионБлагоевградМобилни екипи на РЗИ ще имунизират срещу COVID-19 в Пиринско

Мобилни екипи на РЗИ ще имунизират срещу COVID-19 в Пиринско

„64 са новорегистрираните лица с Covid-19 за изминалата седмица в Благоевградска област. От тях на домашно лечение са 36 лица, 28 са хоспитализирани в болничните заведения. Към момента 61 пациенти са настанени в болничните заведения, в интензивните отделения са настанени 4-ма болни“ – обобщението пред БНР направи д-р Веселка Мончева, директор Дирекция „Надзор на заразните болести“ в Регионалната здравна инспекция. За изминалата седмица в Пиринско с ваксина срещу Covid-19 са имунизирани 4168 лица, а от началото на кампанията до момента са обхванати около 50 000 желаещи граждани. По думите на д-р Мончева РЗИ-Благоевград разполага с всички видове разрешени за употреба в България ваксини срещу COVID-19, които се разпределят както за общопрактикуващите лекари, така и за всички временно разкрити ваксинационни кабинети в областта. От 3 юни здравната инспекция разширява обхвата на информационната кампания за имунизиране на гражданите с ваксини срещу COVID-19. Експертът уточни, че тази седмица ще има изнесен имунизационен кабинет. Днес служители от инспекцията са в селата Раздол, Добри лаки и Кърпелево, в които живеят възрастни и трудноподвижни хора.

На 9 юни от 10 до 15 часа екип на РЗИ ще бъде в град Банско пред общинската администрация, където на място ще бъдат имунизирани желаещи граждани.

На 10 юни от 14 до 17 часа екип на здравната инспекция ще бъде в град Разлог пред сградата на общината.

На 11 юни – Благоевград пред „Ларго мол“ от 10 до 15 часа.

На 12 юни – в с. Пирин от 11 до 15 часа.

Служители от РЗИ-Благоевград провеждат ежедневни срещи с кметовете на всички 14 общини в областта, здравните медиатори към тях, собственици на промишлени предприятия и представители на туристическия бранш за имунизиране на желаещи граждани. Имунизационни екипи ще ваксинират граждани в открити пунктове пред големи търговски обекти.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular