Monday, May 6, 2024
HomeРегионДупница„Музейко“ гостува на библиотеката в Дупница: Над 100 деца учиха за енергията

„Музейко“ гостува на библиотеката в Дупница: Над 100 деца учиха за енергията

Над 100 деца от Дупница се включиха в инициатива на библиотеката при дупнишкото читалище „Зора 1858“ и  детския научен център „Музейко“.  „Незабравимо беше гостуването на детския научен център „Музейко“, създаден за деца и любопитни възрастни. Музейковците постигнаха целта да вдъхновят децата за познание, откривателство и наука и да помогнат на деца, родители, баби, дядовци, учители да прекарват време заедно активно и ефективно. Те насърчават аналитичното мислене, задаването на въпроси и всекидневното търсене на отговори.

136 любознайковци, водени от своите учители, родители, баби и дядовци, дойдоха в библиотеката, където ги очакваше подредената изложба „Живей в кръговрата! Разреши проблема”. Докато играеха и се забавляваха заедно, те научиха повече за енергията и нейното съхранение; за енергията, която набавяме от храната; водноелектрическата енергия; налягането на въздуха; топлинната, светлинната енергия и топлопроводимостта; как можем да видим звуците и кое е горивото на бъдещето“, казаха от библиотеката.

Сред гостите на библиотеката бяха възпитаници на училищата „Св. Паисий Хилендарски“, „Неофит Рилски“, „Евлоги Георгиев“, „Христаки Павлович“, както и други деца, проявили интерес към инициативата.

Екипът на библиотеката благодари сърдечно на Ася, Александра, Мирна, Георги и Стефан от задружния екип на „Музейко”! Благодарим за прекрасното партньорство на всички участници в събитието! До нови срещи!

RELATED ARTICLES

Most Popular