Sunday, May 5, 2024
HomeСпортМъжкият отбор на ОХК Беласица записа две победи в Горна Оряховица

Мъжкият отбор на ОХК Беласица записа две победи в Горна Оряховица

В един ден мъжкият отбор на ОХК Беласица (Петрич) записа две победи срещу местните отбори на Горна Оряховица – Локомотив и Раховец.
В първия мач се играеше гол за гол. Петричките хандбалисти, водени от играещия старши треньор Красимир Мелков, показаха изключителен дух и желание за победа, и изпълнявайки указанията на наставника си, независимо от безобразното съдийство, успяха да инкасират победа с краен резултат 19:17. Най-много голове  – 7, записа играещият старши треньор Красимир Мелков.

Веднага след това  хандбалистите премериха сили с отбора на Раховец. В този мач Красимир Мелков даде шанс на неигралите преди това млади таланти. Срещата премина при тотален превес на гостите и последния съдийски сигнал дойде при резултат 28:14 за Беласица.

За отбелязване е, че и двете срещи се играха в несъразмерна зала за провеждане на срещи за първенството.

До момента възпитаниците на Мелков постигнаха осем в победи в осем изиграни срещи, както следва: две победи в Гоце Делчев, две в Габрово, две в Петрич и две в Горна Оряховица.

„На 25 февруари ни предстои ¼ финален мач за Купа България срещу третия в А РХГ „Осъм“ Ловеч. Поради наложено наказание срещата ще се играе в Благоевград. На 31 март мъжкият ни отбор ще премери сили със Спартак (Плевен) и Чардафон (Габрово). Само при една победа от двете срещи ще станем отново шампиони в Б група, така както стана през изминалото първенство. Причината да не играем в А РХГ бе взетото решение от всички треньори да престоим още една година в Б група с цел обиграване на младите състезатели“, сподели Кр. Мелков.

 

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular