Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионРазлогМъж влачи лисица на кукерския фест в Разлог. Общината: Препарирана е

Мъж влачи лисица на кукерския фест в Разлог. Общината: Препарирана е

Мъж, преоблечен като ловец влачи мъртва лисица на синджир по време на кукерския фестивал “Старчевата” в Разлог.

Вълна от възмущение предизвика проявата и социалните мрежи за миг „се взривиха“ навръх 1 януари. Поведението на участника е осъждано остро и определено като „надминаващо всякакви граници“.Откоментаритеставаясно, чевечеимаподаденисигналидокомпетентнитеорганизапроявенажестокосткъмживотно.

От Община Разлог излязоха с позиция, че лисицата е била препарирана и общината не толерира подобно поведение, което нарушава хуманно отношение към животните.

Ето и пълният текст на становището:

„В част от сценките на вчерашния карнавал „Старчевата“ са използвани препарирани животни, но не и такива които са били живи, своевременно вързани и дърпани по улиците в Разлог.

Във връзка със създалата се обстановка в социалните мрежи, Община Разлог е категорична, че не толерира подобно поведение, което нарушава хуманно отношение към животните.

Във връзка със ситуацията на площада, Община Разлог апелира към отговорно поведение към животните, както и същите да не бъдат използвани с публични цели и изяви на дадена личност.

Община Разлог изразява своята позиция, че хората в Разлог не са варвари, споменавайки фактът, че години наред, не само в Разлог, по време на кукерски карнавали препарирани животни са били използвани от участниците, като част от техните реквизити.

Съобразно правомощията си Община Разлог следи за хуманното отношение към всички видове животни, като в подобни ситуации санкционира и сигнализира по-висши органи и институции за неправомерните действие на всеки един човек“.

RELATED ARTICLES

Most Popular