Thursday, May 2, 2024
HomeРегионБлагоевградМълния изпепели къщата на възрастно семейство

Мълния изпепели къщата на възрастно семейство

Мълния порази къща в струмянското село Цапарево и остави възрастно семейство без дом. Мълнията по чудо не е убила възрастните обитатели на къщата. Тя е паднала в единия край на къщата, а мъжът и жената, които са били вътре, са били в другия край и са се измъкнали невредими.

Мълнията поразила къщата на Благой Самарджийски точно в полунощ. Той и съпругата му първо чули шум от покрива, а когато мъжът излязъл да провери, видял огромните пламъци. След удара пламнал покривът, а малко по-късно и цялата покъщнина. Мъжът опитал с голи ръце сам да защити семейната къща, но едва се измъкнал от огнения ад. За минути домът е напълно унищожен. На помощ се притичали съседи, идва и екип на пожарната.

Общината ще осигури временен подслон на възрастното семейство. Хората се надяват с помощта на съселяните си да построят отново дома си. Югозападното държавно предприятие също изяви готовност да дари дървен материал за покрива.

“Заварих страшни пламъци, където не съм виждал никога. Пожарникарите бяха здрави, млади и смели”, каза синът на пострадалите – Венцислав Самарджийски.

В момента в община Струмяни се решава как да се помогне на хората. Ако желаете да помогнете на пострадалото семейство, може да го направите по следния начин:

Банка ДСК

IBAN: BG77STSA93000027137752

BIC:STSABGSF

Титуляр: Зорка Николова Самарджиева

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular