Saturday, May 11, 2024
HomeКриминалниМярка за неотклонение „Задържане под стража“ за кюстендилец, преминал без разрешение през...

Мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за кюстендилец, преминал без разрешение през ГКПП Гюешево

Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Чавдар Тодоров взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 44- годишния Росен Г. Той е привлечен в качеството му на обвиняем за престъпление по чл. 270, ал.1 от НК, за това че на 10.03.2021 г., на ГКПП Гюешево, на трасе „Изходящи автомобили“ не се е подчинил на устно разпореждане от граничен полицай да спре автомобила, за да му бъде извършена проверка и е продължил в посока Република Северна Македония. Срещу Росен Г. е повдигнато от Районна прокуратура – Кюстендил и още едно обвинение – по чл.279, ал.1 от НК, за това че е излязъл през границата на страната за Република Северна Македония, без разрешение на надлежните органи на властта.

В искането на за вземане на най- тежката мярка за неотклонение, прокурор Галина Димитрова посочва, че обвиняемият е осъждан 2 пъти за престъпления от общ характер. Наказван е с „лишаване от свобода“ за срок от 14 години, като е признат за виновен в убийство / извършено през 2007 г. /, осъден е на 1 година и 10 месеца „лишаване от свобода“ и за управление на МПС, в срока на административно наказание „лишаване от право да управлява МПС“.

От приложените по делото доказателства може да се направи първоначално обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпленията, за които му е повдигнато обвинение. И за двете се предвижда „лишаване от свобода“. Осъждан е за тежки умишлени престъпления. Налице е и другата предпоставка, а именно – реална опасност да се укрие или извърши престъпление. От показанията на свидетел е видно, че същият е бил изключително агресивен, шофирал в нетрезво състояние и с висока скорост, се посочва в мотивите на РС – Кюстендил.

Определението, с което по отношение на 44 – годишния Росен Г. е взета най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване с частна жалба и частен протест , в 3- дневен срок, пред Окръжен съд – Кюстендил.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular