Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионГоце ДелчевНавръх Илинден: Откриха ТЕЛК в град Гоце Делчев

Навръх Илинден: Откриха ТЕЛК в град Гоце Делчев

В МБАЛ „Иван Скендеров“ в град Гоце Делчев днес официално беше открит кабинет на ТЕЛК, който ще обслужва всички пациенти от Неврокопския регион.На церемонията присъстваха представители на министерството на здравеопазването, директорът на НЕЛК Ани Александрова, кметът на Община Гоце Делчев Владимир Москов, кметовете на общините Гърмен и Сатовча, представител на община Хаджидимово.

Снимки – Радио В-99

Управителят на болницата д-р Петър Филибев прочете поздравителен адрес от министъра на здравеопазването проф. д-р Христо Хинков, в който се оценява високо работата на здравното заведение и се приветства новата придобивка. Тя ще улесни гражданите на четирите общини, на които повече няма да им се налага да пътуват до Благоевград.

Гоце Делчев е сред първите извънобластни градове в които се открива ТЕЛК – безспорна грижа към хората с увреждания от този регион, подчерта директорът на НЕЛК Ани Александрова.

Комисията вече работи и приема документи. Неин председател е д-р Васил Арнаудов, ще работят седем специалисти.

Директорът на РЗИ-Благоевград е обещал съдействие, за да бъдат изтеглени бързо обратно и всички документи, които гражданите от общините Гоце Делчев, Сатовча, Гърмен и Хаджидимово вече са подали към Благоевград.

ТЕЛК комисията се помещава се помещава на първия етаж в западния корпус на гоцеделчевската болница и ще работи всеки делничен ден от 08.00 до 16.00 часа.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular