Thursday, May 2, 2024
HomeРегионГоце ДелчевНаграденият директор Ангел Живков от Гоце Делчев посвети отличието на семейството си

Награденият директор Ангел Живков от Гоце Делчев посвети отличието на семейството си

Камен ЯНЕВ

Училищният шеф от Гоце Делчев Ангел Живков, който бе обявен за “Директор на годината 2021”, посвети наградата на семейството си.

Призът му бе връчен на официална церемония от името на Синдиката на българските учители. За 15-а поредна година СБУ определя най-добрите директори на учебни заведения в страната. Ангел Живков спечели отличието за високи резултати и личен принос в развитието на социалното сътрудничество с учителския синдикат.

“Наградата посвещавам на моето невероятно семейство – Анастасия Харизанова, Ангел Живков, Димитър Живков и Мария Мутафчиева – за подкрепата, търпението и разбирането… Награда, която е подплатена с много труд, надежда и вяра в доброто! Награда, която заслужават най-добрите учители, ученици и служители в ПГ по МСС. Благодарности за всички!”, заяви училищният директор.

Професионална гимназия по механизация на селското стопанство “Пейо К. Яворов” e наследник на Допълнителното земеделско училище в Гоце Делчев, което е било открито през 1929 г. Днес там се обучават близо 300 ученици.

Учебното заведение разполага с 200 дка обработваема земя, кравеферма, учебно – опитно стопанство, кабинети по химия, физика, информатика и по всички специални предмети, физкултурен салон и спортна площадка.

В училището работят 29 преподаватели, ръководени от директора Ангел Живков и пом.- директорите Светла Товирова и Иван Ланев.

RELATED ARTICLES

Most Popular