Sunday, May 5, 2024
HomeРегионБлагоевградНаградиха победителите в конкурса „Национален парк „Рила” – познат и непознат“

Наградиха победителите в конкурса „Национален парк „Рила” – познат и непознат“

Дирекция „Национален парк Рила” и партньорите от община Благоевград, Регионално управление на образованието, Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград и Югозападно държавно предприятие – Благоевград обявиха резултатите и победителите в деветия Национален ученически конкурс „Национален парк „Рила” – познат и непознат“. Събитието се проведе в сградата на бившия Младежки дом в Благоевград.

В церемонията по награждаването се включиха Илко Стоянов – кмет на община Благоевград, Маргарит Делин – и.д. директор на Дирекция „НП Рила“, Богдана Костадинова – директор на ЦЛТРДБ-Благоевград, Севдалина Димитрова – зам. директор на ЮЗДП-Благоевград, проф. д-р Емил Куков и гл. ас. д-р Крум Иванов от ЮЗУ „Неофит Рилски“, Любима Димитрова – литератор, журналистът в Радио Благоевград Елизабет Александрова и др.

Награди получиха деца от цяла България, в това число Югозапада –  гр. Разлог, гр. Благоевград, гр. Ихтиман,  гр. Гоце Делчев, гр. Сандански, гр. Дупница, с. Крупник, с. Микрево, с. Драгичево, гр. Самоков, гр. Симитли, гр. Якоруда, гр. Петрич.

В деветото издание на конкурса взеха участие ученици І до ХІІ клас от цялата страна, като общия брой на творбите е 469. Компетентно жури определи най-добрите 56 творби от постъпилите общо 318 рисунки, 29 разказа, стихотворения и есета, 32 фотографии, 65 мултимедийни презентации и 25 творби на приложен еко-дизайн.

Музикалните изпълнения в програмата бяха на Фолклорна група „Бисери“ с ръководител Даниела Богданова, а деца от школата по „Публични изяви“ с ръководител Стоян Веселински представиха част от облеклата от конкурса в направление приложен еко-дизайн, изработени от еко-материали.

Ученическите рисунки, фотографии и макети, облекла и предмети за дома, изработени от естествени и рециклиращи се материали са изложени в сградата на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, след което ще се използват за пътуващи изложби, организирани от Дирекция „Национален парк Рила”.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular