Saturday, May 4, 2024
HomeРегионКюстендилНаградиха победителите в национален литературен конкурс в Перник

Наградиха победителите в национален литературен конкурс в Перник

  • В категория „Разказ“ наградата получи Велислав Петров от Кюстендил

 

Наградиха призьорите от Националния литературен конкурс, организиран от Общински младежки съвет – Перник. Темите, по които младите хора на възраст между 14 и 24 години писаха тази година, бяха две – „Всяко велико нещо започва с мечта” и „Повече никога не се върнах същият/същата”.
Представителите на младежкия съвет отчитат, че с всяка изминала година участниците стават все повече. За сегашния конкурс те са получили над 70 разкази и есета от Карлово, Монтана, Пловдив, Варна, Димитровград, Кюстендил, Търговище, Смолян, Златоград, Раковски, София и Перник.
В категория „Разказ“ наградата получи Велислав Петров от Кюстендил. Tрите отличени есета бяха на тема „Всяко велико нещо започва с мечта”. На трето място се класира Бюрхан Керим от София, на второ – Деница Петрова от Ловеч, а голямата награда отиде при Ива Иванова от Монтана.
Победителите и в двете категории получиха ваучери за книги.
Организаторите тази година присъдиха и две специални грамоти за най-оригинален детайл – на Мария Маринова от Перник и за най-въздействащ разказ – на Миглена Богданова от гр. Раковски.
По време на официалното награждаване, което се състоя на 8 март, младите хора отбелязаха и 21 години от създаването на Общински младежки съвет – Перник, а вкусната торта и доброто настроение бяха част от незабравимата празнична вечер.
Инициативата е част от Общинския годишен план за младежта 2019 г.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular