Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупницаНадградиха опасен парапет в Общинската болница в Дупница

Надградиха опасен парапет в Общинската болница в Дупница

Обезопасителен парапет бе монтиран на 4-и етаж в сградата на бившата Транспортна болница. Там се помещават Детско и Инфекциозно отделения на МБАЛ „Св. Иван Рилски” в Дупница. С новата придобивка в лечебното заведение се похвали завеждащият отделението за лечение на инфекциозни заболявания д-р Методи Попов.

Специалистът нееднократно е настоявал пред ръководството на болницата да бъде поставен по-висок парапет, за да се избегнат евентуални инциденти с малките пациенти.

Това е поредната придобивка в старата сграда на бившата Транспортна болница. Преди по-малко от месец в експлоатация бе пуснат нов асансьор, в който вече се превозват лежащоболни и хора с обездвижвания. Години наред придвижването им ставаше единствено на ръце. Предстоят ремонти за над 1 000 000 лв. и във Вътрешно отделение на общинската болница в Дупница. Ще се ремонтират и двете крила на здравното заведение. Предстои изготвянето на проект, като идеята е част от кабинетите да бъдат разположени в коридора, за да се освободят стаи за настаняване на болни. Целта е да се решат битови проблеми – отстраняване на течове, смяна на старата ел. мрежа, и осъвременяване на техническата база, съобщи по време на заседание на ОбС  прокуристът на МБАЛ „Св. Иван Рилски” Мария Жайгарова. В болницата вече е доставена и апаратурата, заявена за 2023 г.

RELATED ARTICLES

Most Popular